Antena Căutare

Negocieri la sange pentru bradul de Craciun: Comerciantii, dispusi sareduca preturile

A inceput goana dupa pomul de Craciun. Romanii au asteptat sa mai scada preturile, iar acum, cu doua zile inainte de sarbatoare, brazii sunt in sfarsit, primii pe lista de cumparaturi. Bradutii sunt si cu 20% mai ieftini decat zilele trecute. De frica sa nu ramana cu marfa nevanduta, vanzatorii sunt gata sa mai lase din pret.

Anul acesta, la mare cautare este bradul aratos din Danemarca. Nu vine cu un miros ametitor precum cel autohton, dar are o coroana decupata parca din povesti. Si ca sa fie perfect, bradutul trebuie sa coste sub 100 de lei.

Cei mai multi dintre clienti nu sunt pentru prima data la targul de brazi, ci a doua sau chiar a treia oara. Au venit ca sa verifice pretul. Au cumparat doar atunci cand au vazut ca vanzatorii mai lasa la bani. Daca acum cateva zile un brad de peste doi metri costa 350 de lei, acum e 300 de lei. Unul mai modest se vinde sub 150 de lei, iar cel mai ieftin costa 70 de lei.

“Anul acesta am avut 12.000 de brazi alocati pentru Piata Obor si 5.000 dintre ei s-au epuizat. Marea majoritate provin din Germania si din Danemarca dar unii dintre ei vin si din Austria”, a declarat Ovidiu Neacsu, director general SilvaGroup.

Si la Targu-Jiu brazii s-au vandut mai bine pe ultima suta de metri. De frica sa nu ramana cu marfa nevanduta, comerciantii au lasat la pret.

Cei care vor un brad natural, dar nu vor sa cheltuaisca prea mult, pot alege dintre cei autohtoni. Nu sunt la fel de frumosi, dar pornesc de la 30 de lei.

Turistii straini, impresionati de traditiile maramuresene de Craciun... UPDATE! Familia regala a primit primii colindatori, la castelul Savarsin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x