Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Nelu Tătaru, avertisment pentru întreaga țară! „Transmiterea comunitară devine accentuată! Ne apropiem de acest moment!”

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a avertizat că transmiterea comunitară a noului coronavirus devine accentuată în țară și că ne apropiem de un moment în care am putea avea o dublare sau triplare de cazuri noi de COVID-19 pe zi.

Nelu Tătaru, avertisment pentru întreaga țară! „Transmiterea comunitară devine accentuată! Ne apropiem de acest moment!”

„Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi, suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.

În măsura în care aceste reguli sunt respectate, atât eu cât și colegii mei putem gestiona aceste creșteri care sunt niște creșteri progresive, nu sunt niște creșteri exponențiale și putem gestiona acele cazuri care se găsesc în acest moment în terapie intensivă”, a spus Nelu Tătaru, la digi24.ro.

Ministrul Sănătății a precizat că, deocamdată, autoritățile pot gestiona situația, dar există riscul de a se ajunge la o dublare sau triplare a numărului de cazuri noi de COVID-19, pe zi.

Citește și: Adio, relaxare! Raed Arafat, decizie radicală, după explozia numărului de infectări: „Nu este deloc exclus”

„Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi.

Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate.

Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități. Fiecare dintre aceste norme trebuie respectate”, a adăugat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că în zilele următoare vor fi evaluate aceste reguli și că organele de control vor fi acolo.

Recomandari