„Să nu complicăm!”. Tătaru și-a pierdut răbdarea! Ce le-a transmis părinților care nu sunt de acord cu declarația pe proprie răspundere, înainte de școală

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, că părinţii vor trebuie să completeze declaraţia pe propria răspundere atunci când copiii lor vor merge la şcoală, documentul ajutând la triajul epidemiologic.

Nelu Tătaru

Hepta

„Când intrăm într-un spital, când intrăm într-o unitate medicală, când intrăm într-o unitate balneară, cum a fost astăzi, fiecare dintre noi completează o declaraţie pe propria răspundere. La fel şi pentru copii, când merg la şcoală, atât pentru binele copilului fiecăruia dintre noi, cât şi pentru ceilalţi copii, ar trebui să completăm această declaraţie, în care spunem dacă acesta, în ultimele zile, a prezentat nişte semne. Cred că este un lucru elementar şi un lucru de siguranţă pentru fiecare dintre noi. Haideţi să nu complicăm această declaraţie!”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, despre declarația pe proprie răspundere pentru părinți, înainte de școală: Nu am avut pretenţia să se erijeze în medici

Ministrul Sănătății a mai spus că autorităţile nu au pretenţia ca părintele să se erijeze în medic prin completarea informaţiilor din declaraţie.

„Nici nu am avut pretenţia ca părintele să se erijeze într-un medic, dar să ne dea nişte simptome pe care le-a avut în ultima perioadă, pentru ca cel care face acel triaj observaţional, la început, să aibă un reper în desfăşurarea acestui triaj observaţional, pentru a-l completa pe cel epidemiologic”, a explicat ministrul.

Când se vor redeschide restaurantele, în România. Nelu Tătaru, anunț de ultim moment! „Vor trebui respectate unele reguli”

Întrebat cum explică faptul că în proiectul legat de declaraţia pe propria răspundere este invocat un articol din Codul penal care nu are legătură cu falsul în declaraţii, ci cu pedeapsa pentru mită, Nelu Tătaru a declarat că el nu a făcut astfel de recomandări în elaborarea documentului.

Veste proastă pentru părinți și profesori, înainte de începerea școlii! Raluca Turcan: „Este absolut imposibil pentru Guvern”

„Eu nu m-am referit la acest articol ca ministru al Sănătăţii. Am recomandat doar ca fiecare părinte, care îşi cunoaşte cel mai bine copilul, să-l poată evalua, să ne ajute într-o anchetă preliminară, atât observaţională, cât şi ancheta epidemiologică în desfăşurare. Acea simptomatologie pe care un copil este posibil să o aibă este punctul de începere a unei anchete epidemiologice, în contextul în care acel copil va veni în colectivitate”, a spus Tătaru, precizând totodată că va verifica situaţia reclamată şi va solicita corectarea ei.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri