Live acumObservator 12
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Nelu Tătaru a anunțat când se așteaptă ca România să atingă vârful pandemiei de coronavirus! „Abia de la acea dată ne vom putea relaxa”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus când se așteaptă ca România să atingă vârful pandemiei de coronavirus și de când vor putea vorbi românii despre relaxare, în lupta cu COVID-19. 

Nelu Tătaru

Potrivit ministrului Sănătății, vârful pandemiei de coronavirus ar putea fi atins în România în a doua jumătate a lunii aprilie. El crede că de-abia după jumătatea lunii mai s-ar putea vorbi de o relaxare.

Nelu Tătaru a declarat, marţi, la Braşov, că trebuie să menţinem precauţiile luate până în prezent pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

„Suntem într-un stadiu în care avem şi transmitere comunitară, suntem într-un stadiu în care mai aşteptăm compatrioţi de-ai noştri să se întoarcă. Gândiţi-vă că avem încă nişte precauţii pe care trebuie să le menţinem. Nu vorbim de relaxare, nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei, sperăm să fie în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20, 21 aprilie şi după a doua jumătate a lunii mai, 1 iunie să vorbim de o relaxare”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că în acest moment se înregistrează o uşoară creştere a numărului de cazuri de Covid-19, iar mare parte din persoanele decedate aveau şi comorbidităţi.

„Până atunci ţine doar de noi în ce măsură ţinem aceste precauţii şi dacă vom avea un vârf mai ascuţit care să forţeze printr-un număr de cazuri mari şi grave structura spitalicească şi atunci vom avea un moment în care poate va trepida terapia intensivă. Gândiţi-vă că în acest moment avem o creştere uşoară a numărului de cazuri, avem 182 de decese, dar din păcate trebuie să ne uităm că aceste decese au şi comorbidităţi. Trebuie să avem grijă de cei cu comorbidităţi, de cei peste 65 de ani”, a mai transmis Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a avut, marţi, o întâlnire cu autorităţile locale din Braşov şi cu directori de unităţi medicale din acest judeţ.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro