Antena Căutare

Nereguli grave la Săpoca, unde au pierit șapte oameni! Zeci de pacienți internați, deși nu există paturi, iar spitalul nu are contract cu firmă de pază 

Controalele efectuate în spitalele de psihiatrie în urma cazului de la Săpca, când șapte pacienți au murit după ce au fost atacați de un altul, au scos la iveală numeroase nereguli grave. Mai mult de atât, se pare că reprezentanții Ministerului Sănătății au împărțit zeci de sancțiuni și avertismente. 

Controalele efectuate în spitalele de psihiatrie în urma cazului de la Săpca, când șapte pacienți au murit după ce au fost atacați de un altul, au scos la iveală numeroase nereguli grave. Mai mult de atât, se pare că reprezentanții Ministerului Sănătății au împărțit zeci de sancțiuni și avertismente.

Ministerul Sănătății a dat 115 sancţiuni contravenţionale - 48 de amenzi și 67 de avertismente - în urma controalelor la spitalele de psihiatrie, iar în unele cazuri s-a dat termen de remediere a problemelor până pe 31 decembrie, a anunțat marți ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă.

Citește și: Asistentele de la Săpoca ar fi văzut scenele crimelor, dar le-a fost frică să intervină: "A deschis una dintre ele uşa!" Ipoteză cutremurătoare

De asemenea, în ceea ce privește spitalul de la Săpoca, unde șapte oameni au murit după ce au fost atacați de un pacient, autoritățile au stabilit că numărul pacienților internați depășea, în unele compartimente, numărul de paturi, iar spitalul nu avea contract cu o firmă de pază, paza fiind asigurată tot de angajații unității medicale.

Citește și: Atacul de la spitalul Săpoca, proporții cutremurătoare! Ce au pățit victimele

"În urma controlului pe care l-am dispus la spitalele de psihiatrie au fost controlate 4 spitale de maximă siguranţă cu 1.805 paturi, 36 de spitale de psihiatrie cu 8.841 de paturi și 91 de secţii de psihiatrie din cadrul spitalelor judeţene cu 5.427 de paturi. În total, 16.073 de paturi de psihiatrie la nivelul ţării", a anunțat ministrul Sănătății.

"În urma acestor controale, acolo unde a fost cazul și existau suspiciuni de natură penală, aceste rapoarte au ajuns la Parchet, dar acolo unde nu existau suspiciuni rezonabile am considerat că nu trebuie să încărcăm munca Parchetelor", a precizat Sorina Pintea, potrivit HotNews.

Citește și: Imagini nerecomandate cardiacilor. Așa arată salonul GROAZEI de la spitalul din Săpoca! Video

Potrivit ministrului Sănătății, după tragedia de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca a fost declanșat "primul control de acest fel, în sensul că, pentru prima dată, s-a stipulat foarte clar că se verifică calitatea actului medical. Direcțiile de Sănătate Publică aveau abilitatea să verifice aceste aspecte, dar am stabilit noi proceduri astfel încât avem un prim raport. Imediat după tragedia de la Săpoca am declanşat control la toate unităţile de psihiatrie din ţară."

Moaștele Sfintei Parascheva, pupate de 200.000 de oameni: "Ne-am rugat pentru minuni. Am simțit protecția Cuvioasei... Veste bună pentru copiii români! Alocaţiile celor mici ar putea creşte anual din ianuarie 2020!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x