Antena Căutare

Nicoale Popa, adus in tara peste doua saptamani

Doi ofiteri romani din Inspectoratul General al Politiei Romane vor merge in Indonezia pe 19 aprilie, pentru a-l aduce in tara pe Nicolae Popa. Acesta va fi adus in tara spre sfarsitul lunii aprilie. Presedintele Indoneziei a semnat, pe 22 martie, decretul de extradare in Romania a lui Nicolae Popa.

Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de detentie pentru infractiuni economice si retinut la Jakarta in 2 decembrie 2009. In 2006, Nicolae Popa fost condamnat in absenta de un tribunal romanesc, pentru inselarea a peste 100.000 de persoane prin intermediul FNI.

Intr-un interviu obtinut in exclusivitate de Antena 3 in urma cu mai multe luni, Popa spunea ca odata ce va ajunge in tara va incerca sa dovedeasca faptul ca totul este o inscenare.

"Justitia indoneziana nu vrea sa ia in seama faptul ca drepturile mele au fost incalcate de la arestarea mea din 2009. Am fost discriminat ca am fost tinut in arest un an si o saptamana. In Romania pot sa lupt, ca lucrez la procesul meu pentru ca nu sunt vinovat. Si vreau sa demonstrez ca nu sunt vionovat", declara in decembrie Nicoale Popa.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI.

Popa a fost dat in urmarire internationala la inceputul anilor 2000, cand a fugit din Romania. A parasit tara dupa izbucnirea scandalului FNI in care peste 400.000 de persoane au fost pagubite.

Sursa: Jurnalul National

Protest in Balcesti fata de inchiderea spitalului: Vrem sa traim, nu sa murim!... Ziua Internationala a Rromilor, sarbatorita cu spectacole si concerte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x