Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Nicu a murit de COVID-19, la Londra. Cu ultimele puteri, a trimis familiei, rămasă în România, PIN-urile cardurilor: „Nu mă mai întorc”

În România a fost pompier, în Marea Britanie, șofer de autobuz. Nicu Enciu a fost infectat cu noul coronavirus. A murit singur, într-un spital londonez. Înainte de a fi dus pe secția de Terapie Intensivă, a transmis familiei sale, rămasă în România, PIN-urie de la carduri. Românul a fost omagiat de primarul capitalei britanice.

Nicu Enciu era șofer de autobuz, în Londra

Nicu Enciu a murit la doar 52 de ani, infectat cu noul coronavirus. În România, a fost pompier. Timp de 20 de ani, a sfidat pericolul, salvând nenumărate vieți. De patru ani, Nicu era șofer de autobuz, în Londra.

Voia să le ofere o viață mai bună fiicelor sale, Antonia și Andreea.

Citește și:

Descoperire uluitoare în ochii celor infectați cu noul coronavirus. Medicii italieni au făcut totul public: „Ce vedeți aici este la 21 de zile după apariția primelor simptome”

„Mă duc la Terapie Intensivă şi nu mă mai întorc”

A murit singur, acum două săptămâni, pe un pat de spital din Londra. Povestea lui a fost spusă în publicație engleză The Mirror

Gherghina Enciu, soția lui Nicu, a dezvăluit ultimele cuvinte ale bărbatului:

„A salvat multe vieți. (...) Mă duc la Terapie Intensivă şi nu mă mai întorc”, i-a spus Nicu soției sale.

Citește și:

China, lovitură de grație pentru cei care voiau să se îmbogățească de pe urma COVID-19. Ce s-a întâmplat cu „medicamentul-minune”

Nicu a murit de COVID-19, la Londra. Cu ultimele puteri, a trimis familiei, rămasă în România, PIN-urile cardurilor: „Nu mă mai întorc”

Povestea emoționantă a românului a ajuns până la urechile primarului Londrei, Sadiq Kahn:

„Sunt îndurerat să aud că Nicu Enciu a murit în mod tragic după ce a fost testat pozitiv la coronavirus.

La fel ca tatăl meu, Nicu s-a mutat în oraşul nostru pentru o viaţă mai bună şi îi plăcea să lucreze ca şofer în Sudul Londrei.

Nu pot să nu mă gândesc la asemănările dintre vieţile lor şi la faptul că tatăl meu sau colegii şi prietenii lui puteau fi în locul său.

Mă gândesc constant la toţi muncitorii eroi din transportul public, ale căror vieţi au fost curmate prea curând” a spus primarul Londrei.

Citește și:

Ce se va întâmpla, după 15 mai? Vom fi testați, înainte de a intra la locul de muncă. Premierul Ludovic Orban, informații noi

„Dumnezeu mi l-a scos în cale”

Nicu nu era singur în Londra. Colegul său de apartament, Iulian Stroe îi este și coleg de muncă. Abia ieșit din izolare, el vrea să aducă în Brăila trupul lui Nicu pentru înmormântare.

„Dumnezeu mi l-a scos în cale, ne-a ajutat să ne împrietenim, ca să pot face asta pentru el şi familia lui. Este foarte trist” a mărturisit el.

Recomandari