Antena Căutare

Ninsori, lapoviţă şi vânt puternic! Prognoza meteo pentru perioada 12-25 octombrie

Regimul termic va continua să rămână mai scăzut decât normalul acestei perioade, iar precipitațiile vor fi prezente la nivelul întregii țări, în unele regiuni fiind semnalate lapovițe și ninsori, se arată în prognoza meteo valabilă în perioada 12-25 octombrie 2015.

Regimul termic va continua să rămână mai scăzut decât normalul acestei perioade, iar precipitațiile vor fi prezente la nivelul întregii țări, în unele regiuni fiind semnalate lapovițe și ninsori, se arată în prognoza meteo valabilă în perioada 12-25 octombrie 2015.

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă din an, astfel că valorile maxime de temperatură vor fi de 12-14 grade, iar cele minime de 6-9 grade. În perioada 15 — 18 octombrie, vremea se va încălzi apreciabil, urmând a se înregistra valori medii de 17-20 de grade ziua și 9-11 grade noaptea. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni este estimată o nouă scădere de temperatură, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologice specifice pentru ultima decadă de octombrie. Probabilitatea pentru ploi locale, în general slabe, se va menține relativ ridicată în mare parte a intervalului de referință.

În Crișana, primele zile vor fi caracterizate de o vreme mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime de 10-12 grade și minime de 5-6 grade, în medie. În perioada 15-18 octombrie vremea se va încălzi, urmând a se înregistra valori medii de 16-19 grade ziua și 8-11 grade noaptea. De-a lungul celei de-a doua săptămâni este estimată o nouă scădere de temperatură, dar valorile vor fi apropiate sau doar ușor mai mici decât cele climatologic specifice pentru ultima decadă de octombrie. Probabilitatea pentru ploi se va menține relativ ridicată în mare parte a intervalului de referință, dar acestea vor fi în general slabe și se vor semnala local.

În Transilvania, intervalul va debuta cu o vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an, astfel că maximele temperaturii aerului vor fi de 6-10 grade, iar minimele de două și 5 grade, în medie regională, dar cu valori mai mici în depresiuni, unde vor fi ușor negative. În perioada 14 — 18 octombrie vremea se va încălzi apreciabil, în special în vestul regiunii, urmând a se înregistra valori medii de 14-17 grade ziua și 6-9 grade noaptea. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni este estimată o nouă scădere de temperatură, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decadă de octombrie. Probabilitatea pentru precipitații locale va fi mai mare la începutul intervalului, când în estul regiunii mai sunt posibile și lapovițe și, din nou, după data de 19 octombrie.

RADET începe probele pentru furnizarea agentului termic! Bucureștenii vor avea căldură în calorifere

În Maramureș, în primele zile, va fi o vreme mult mai rece decât ar fi normal la această dată, cu medii ale temperaturii aerului de 8-10 grade ziua și 4-5 grade noaptea. În perioada 14-18 octombrie vremea se va încălzi semnificativ, urmând a se înregistra valori maxime, în medie regională, de 15-18 grade și minime de 7-a'9 grade. De-a lungul celei de-a doua săptămâni este estimată o scădere de temperatură, dar în general valorile vor fi apropiate sau doar ușor mai mici decât cele climatologic specifice pentru ultima decadă de octombrie. Probabilitatea pentru ploi se va menține relativ ridicată în mare parte a intervalului de prognoză, dar acestea vor fi în general slabe.

În Moldova, în primele zile, vremea va fi deosebit de rece, cu maxime ale temperaturii aerului de 4-10 grade și minime între un grad și 4 grade Celsius, medii regionale. În perioada 15-20 octombrie vremea se va încălzi, în special în sudul regiunii și în dealurile subcarpatice, urmând a se înregistra valori medii de 12-15 grade ziua și 4-8 grade noaptea. Apoi este estimată o scădere ușoară de temperatură, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decadă de octombrie.
Probabilitatea pentru precipitații locale va fi mai mare la începutul intervalului, când în nordul regiunii acestea vor fi mixte, apoi se vor semnala ploi slabe sau burnițe, cu caracter local.

În Dobrogea, primele zile vor fi caracterizate de o vreme mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime de 9-13 grade și minime de 5-8 grade, în medie. Începând din data de 15 octombrie, vremea se va încălzi apreciabil, urmând a se înregistra valori medii de 16-19 grade ziua și 8-12 grade noaptea, ecart ce se va menține, cu mici variații, până spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată la începutul intervalului și din nou în jurul datei de 20 octombrie.

În Muntenia, în primele zile vremea va fi deosebit de rece, cu maxime ale temperaturii aerului de 8-12 grade și minime de 4-8 grade, medii regionale. În perioada 15 — 21 octombrie vremea se va încălzi, în special în vestul regiunii și în zona deluroasă, urmând a se înregistra valori medii de 15-18 grade ziua și 6-10 grade noaptea. Ulterior este estimată o scădere ușoară de temperatură, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decadă de octombrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată la începutul intervalului și, din nou, după data de 20 octombrie.

În Oltenia, intervalul va debuta cu o vreme mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât ziua, când valorile maxime de temperatură vor fi în medie de 9-13 grade, dar și noaptea, când minimele se vor situa în jurul unei medii de 6-7 grade. Începând din 15 octombrie, temperaturile vor fi în creștere, astfel că vor fi valori medii diurne de 15-18 grade și nocturne de 8-11 grade. În cea de-a doua săptămână, vremea se va răci treptat. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 17 octombrie.

La munte, în primele zile vremea va fi foarte rece, cu maxime termice, în medie, de 3-7 grade și minime negative. După data de 15 octombrie, vremea se va încălzi până la valori medii de 6-10 grade ziua și două și 6 grade noaptea. O scădere de temperatură este estimată pentru cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză. Se vor semnala precipitații mixte la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată după data de 18 octombrie.

COD GALBEN de ploi, ninsori şi vânt puternic în 19 judeţe din ţară. Care sunt zonele afectate... Sigur nu știai. Nu trebuie să mergi la poliție pentru a lua permisul...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x