Noi condiţii pentru românii care vor să intre în Bulgaria. MAE explică de ce documente avem nevoie de la 1 septembrie

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că autoritățile bulgare au impus noi reguli de călătorie, în cntextul pandemiei de coronavirus, iar condițiile intră în vigoare începând cu 1 septembrie.

Autoritățile bulgare au impus noi reguli la intrarea în țară

Shutterstock

Românii care au de gând să meargă în Bulgaria în următoarea perioadă trebuie să știe că autoritățile din această țară au impus noi condiții care intră în vigoare începând cu 1 septembrie 2021. Așadar, românii trebuie să facă dovada vaccinării, testării negative pentru Covid-19 sau a trecerii prin boală.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile bulgare au revizuit condițiile de intrare în Republica Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică începând cu data de 1 septembrie 2021”, au precizat reprezentanții MAE.

De asemena, Ministerul Afacerilor Externe a precizat care sunt documentele pe care cetățenii români trebuie să le prezinte la intrarea în Bulgaria.

Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Ce se întâmplă cu Grecia și Turcia

Ce documente trebie să prezinte românii, la intrarea în Bulgaria

„Conform noilor prevederi, cetățenii români care sosesc din România (menținută în zona verde) pot intra în Republica Bulgaria sub condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente”:

  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
  • un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19

Ce persoane sunt exceptate de la noile reguli impuse de autoritățile bulgare

Copiii cu vârste de sub 12 ani sunt exceptați de la noile măsuri. De asemenea, românii care doar tranzitează Bulgaria și garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat sunt exceptați de la noile condiții impuse de autoritățile bulgare.

„Printre categoriile de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID-19 la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat, precum și copiii cu vârsta de până la 12 ani”, au precizat reprezentanții MAE, potrivit mae.ro.

Totodată, MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758.

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 şi http://sofia.mae.ro/, informarea temeinică anterior deplasării în străinătate şi respectarea cu stricteţe a măsurilor aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri