Antena Căutare

Noi detalii despre vizita lui Papa Francisc în România: Bilete gratuite în parohii

Papa Francisc în România 2019. Vizita lui Papa Francisc în România va avea loc pe 2 iunie 2019, iar accesul pe Câmpia Libertării de la Blaj se va face pe baza unor bilete gratuite, distribuite în parohii și a actului de identitate.

Noi detalii despre vizita lui Papa Francisc în România: Bilete gratuite în parohii Galerie
Papa Francisc în România

Papa Francisc în România 2019. Vizita lui Papa Francisc în România va avea loc pe 2 iunie 2019, iar accesul pe Câmpia Libertării de la Blaj se va face pe baza unor bilete gratuite, distribuite în parohii și a actului de identitate.

Vizita Papei Francisc în România este una istorică. Primul suveran pontif care a vizitat România a fost Papa Ioan Paul al lI-lea, în mai 1999. A fost, de altfel, prima vizită a unui papă într-o ţară majoritar ortodoxă. Atunci însă Suveranul Pontif s-a oprit doar în București. Vizita de la Blaj va avea, astfel, însemnătate deosebită pentru credincioșii greco-catolici.

Program vizită Papa Francisc în România

Papa Francisc va ajunge în România, în 31 mai, la Bucureşti, după care se va deplasa la Iaşi, la Şumuleu, iar, în ultima zi a vizitei, se va afla la Blaj.

Duminică 2 iunie 2019, va beatifica pe cei şapte episcopi români greco-catolici ucişi din ură faţă de credinţă în diferite locuri din România între anii 1950 – 1970, ocazie cu care va întâlni credincioşii greco-catolici şi va celebra Sfânta Liturghie pe Câmpia Libertăţii din Blaj.

În programul său pentru vizita în România, Papa Francisc are inclusă și o întâlnire cu comunitatea rromă din Blaj.

Preoții și pelerinii vor avea acces la momentul istoric al vizitei Papei Francisc în România prin intermediul unor bilete gratuite distribuite în parohii, dar cu obgligația de a aavea asupra lor și actul de identitate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Papa Francisc în România, acces gratuit în Câmpia Liberății

Accesul în localitate este organizat pentru ca toţi pelerinii să ajungă cât mai aproape de locul de desfăşurare a evenimentelor organizate cu ocazia vizitei Papei Francisc în România.

Noi detalii despre vizita lui Papa Francisc în România: Bilete gratuite în parohii

Papa Francisc în România

Cei care vor veni cu trenul sau cu autocarul vor avea de parcurs pe jos maxim 25 de minute de la locul sosirii până pe Câmpia Libertăţii, iar cei care vor veni cu autorismul personal vor putea parca pe străzile Blajului.

Pentru persoanele cu dificultăţi de deplasare au fost prevăzute mijloace de transport care le vor prelua din parcări sau gară pentru a le duce cât mai aproape de sectorul care le-a fost atribuit.

Pentru confortul pelerinilor pe Câmpia Libertăţii sunt prevăzute suficiente scaune, vor fi amenajate puncte de prim ajutor cu cadre medicale specializate, va fi distribuită apă, vor fi amplasate toalete ecologice.

Vizită Papa Francisc în România, peste 500 de voluntari

Cei care doresc pot aduce cu ei apă. Peste 500 de voluntari le vor sta la dispoziţie pentru a-i informa şi a le oferi sprijinul necesar în caz de nevoie.

”Totul va fi organizat pentru ca fiecare să se simtă ca acasă, să se bucure din plin de întâlnirea cu Sfântul Părinte, precum şi de beatificarea celor şapte episcopi care s-au jertfit pentru apărarea credinţei şi a dreptului la existenţă a Bisericii Greco-Catolice din România”, arată Arhiepiscopia.

Vizita Papei are trei valențe. Este, în primul rând, o vizită de stat, cu autoritățile din România, este o vizită pastorală, pentru catolicii din România, și, de asemenea, are o valență ecumenică, pentru că în România cei mai mulți dintre credincioși sunt ortodocși.

Istoria Poliției Române. De ce sărbătorim Ziua Poliției Române de Buna Vestire... Poliția cere ajutorul populației: Îl recunoașteți pe acest bărbat? A dat trei spargeri, la același magazin de blănuri. P...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x