Noi detalii în cazul falsului medic de la Spitalul Județean Ilfov! Ce făcea Raluca Bârsan în clinicile private!

 

Falsul medic rezident de la Spitalul Judeţean Ilfov asista la naşteri şi consultaţii inclusiv în clinicile private. Făcea programări, scria fişe şi, cu ajutorul medicului Roxana Dragu, intra chiar în sălile de operaţie. "N-a atins niciun pacient", au precizat toate clinicile care au colaborat, în trecut, cu medicul ginecolog şi cu protejata sa. Unele dintre ele şi-au contactat pacientele ca să se reasigure că sunt sănătoase.

O complicitate care ar fi dăinuit aproape 10 ani, acuză pacientele. Nu doar în sistemul sanitar de stat. Falsul rezident Raluca Barsan a ajuns in sala de operatii a mai multor spitale private din Capitala cu ajutorul medicul Roxana Dragu. S-ar fi ocupat inclusiv de programările medicului Dragu în aceste clinici.

Raluca Bîrsan, medicul fals de la Spitalul Judeţean Ilfov, a falsificat diploma de licență a unui jurnalist

”În Decembrie, când am ieşit din spital, urma să merg să îmi scoată firele. Şi m-a întrebat Raluca la ce clinică vreau să merg. Pentru că, dacă merg la Sante, face ea programare.”, a mărturisit o victimă, potrivit Observator. 

Monica Pop sare în apărarea medicul Roxana Dragu: Nu a știut că Raluca Bîrsan nu este doctor

Reprezentanţii clinicii susţin însă că nu aveau o legătură directă cu cele două femei.

"Doamna doctor Dragu Roxana utilizează, în temeiul unui contract de închiriere, un spațiu dedicat desfășurării activităților medicale. Între subscrisa și cabinetul medical al dnei doctor Dragu Roxana nu există relații de colaborare."

Monica Pop sare în apărarea medicul Roxana Dragu: Nu a știut că Raluca Bîrsan nu este doctor

Au existat cazuri în care falsul rezident a intrat alături de mentorul său inclusiv în săli de operaţie ale clinicilor private din Bucureşti. De fiecare dată, la cererea scrisă a medicului Roxana Dragu.”, potrivit comunicatului emis de clinica Sante. 

Medicul Roxana Dragu nu a putut fi contactat astăzi, în legătură cu subiectul clinicilor private în care ar fi intrat tot alături de Raluca Bîrsan. Scandalul falsului rezident nu numai că a declanşat controale în toate spitalele din ţară.

Până când colaborarea dintre instituţii va funcţiona cu adevărat, slăbiciunile sistemului medical vor ieşi în continuare la iveală. Ieri, în Galaţi, autoritatile au făcut public un caz care datează încă de anul trecut. O asistentă medicală a falsificat o diplomă pentru a se angaja ca medic, în străinătate. Acum, este cercetată pentru fals în înscrisuri oficiale.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI