Antena Căutare

Noi mărturii ale medicilor români. În Spitalul din Buftea, tura ține 24 de ore: "Aveți și voi, dragi pacienți, răbdare cu noi!"

Pandemia de coroanavirus cântărește tot mai greu pe umerii medicilor din România. Sunt puși în situații limită, de a face față pacienților infectați cu Covid-19, pe care trebuie să-i trateze, chiar cu riscul propriei sănătăți.

Noi mărturii ale medicilor români. În Spitalul din Buftea, tura ține 24 de ore: "Aveți și voi, dragi pacienți, răbdare cu noi!"
Medicii români, în lupta cu pandemia de Covid-19

Cu toții, la nivel național, au lansat o campanie online, prin care îi roagă pe români să rămână acasă, să se protejeze de o eventuală infectare, pentru a le ușura și loc muncă.

Citește și: "Noi nu cântăm la balcoane, numărăm morții în sicrie. Aprindem lumânări în fața ferestrelor, ca ultim rămas-bun!" Mărturia dramatică a unei femei din Italia

Personalul medical din Spitalul din Buftea a transmis, de asemenea, un mesaj adresa tuturor românilor, trăgând un semnal de alarmă asupra conștientizării faptului că și ei sunt oamenii ce au copii și familii acasă. Copii la care ajung uneori și după 24 de ore de gardă.

"Dragi pacienți, noi, medicii de la spitalul din Buftea, suntem aici pentru dumneavoastră! Vrem să fiți bine, fiecare dintre voi! Și vă mulțumim că aveți încredere în noi!

"Și noi, ca și voi, avem copii, avem familii la care ne întoarcem chiar și după 24 ore de tură"

Vă este frică? Nu-i nimic. Și nouă ne este. Și noi, ca și voi, avem copii, avem familii la care ne întoarcem chiar și după 24 ore de tură, după ce am luat contact cu sute de oameni. Dar, în aceste condiții, și noi și voi știm ce avem de făcut. Și atunci frica pierde teren și se transformă în precauție.

Noi știm să stăm îmbrăcați în combinezoane, să purtăm măști, să vă facem programări și să vă acordăm tratamentul cel mai bun. Vă întrebăm la intrarea în spital dacă ați fost în zone de risc sau dacă aveți probleme respiratorii. Pentru că așa ne ținem la adăpost pe toți.

"Aveți și voi, dragi pacienți, răbdare cu noi!"

Voi, dragii noștri pacienți, știți să stați la distanță unii de ceilalți. De cel puțin un metru. Să completați cu sinceritate formularele de acces, să nu veniți la rudele din saloane și să faceți programări pentru ambulatoriu. Ba chiar să cereți sfatul medicului la telefon. Știți că, în primul rând, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră de familie, iar la spital să veniți doar în caz de urgență. De reală urgență. Mai ales acum în vremea pandemiei de coronavirus, știm ce avem de făcut. Și avem răbdare. Aveți și voi, dragi pacienți, răbdare cu noi! Eu stau la spital, tu stai acasa", este mesjaul transmis de medicii de la Spitalul din Buftea pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Ilfov

Polițiștii și mascații au decins în biserici, în timpul slujbelor. Un preot, revoltat: ”Au început să numere oamenii car... Sport în izolare! Exerciții pe care le putem face, chiar dacă stăm acasă. Iată recomandarea unui specialist în fitness...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x