Antena Căutare

Noi masuri de criza? Eliminarea transportului gratuit pentru pensionari si taierea burselor

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta aflat in stadiu de elaborare, facilitatile de care beneficiaza pensionarii la transportul public si cel feroviar ar putea fi eliminate, bursele pentru elevi si studenti, indemnizatia de merit, renta viagera acordata sportivilor de performanta si sprijinul din partea statului pentru salarizarea personalului clerical si neclerical ar urma sa fie reduse, iar ajutorul financiar acordat pentru achizitionarea de carti educationale ar putea fi anulat.

"Incepand cu data de 1 iunie 2010, cuantumul burselor de care beneficiaza elevii, studentii, cursantii, doctoranzii si auditorii de justitie, precum si bursele de cercetare se diminueaza cu 25%. Incepand cu 1 iunie 2010, drepturile de care beneficiaza elevii si studentii, finantate din bugetul Ministerului Educatiei, se diminueaza cu 15%", se arata in actul normativ.

Proiectul prevede totodata reducerea cu 25% a indemnizatiei de merit acordate in baza Legii 118/2002, a cuantumului rentei viagere acordate sportivilor de performanta si a sprijinului statului pentru salarizarea personalului clerical si neclerical.

Tot de la 1 iunie va fi redus cu 25% si cuantumul indemnizatiilor acordate membrilor Academiei Romane, Academiei Oamenilor de Stiinta si Academiei de Stiinte Tehnice, iar cuantumul sprijinului material acordat urmasilor membrilor Academiei Romane si Academiei Oamenilor de Stiinta va fi redus cu 15%.

O diminuare de 25% va fi aplicata si indemnizatiei lunare acordate in baza Legii 45/2009 privind organizarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" si a sistemului de cercetare-dezvoltare din agricultura, silvicultura si industria alimentara. Cuantumul rentei viagere agricole va fi de asemenea redus cu 25%.

Sursa: www.financiarul.com

Guvernul pregateste concedierea a 70.000 de bugetari pana in 2011... Platile compensatorii pentru cei concediati ar putea fi sistate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x