Antena Căutare

Noi măsuri de relaxare se aplică de la 1 iunie 2021. Lista completă a restricțiilor ridicate

Din 1 iunie 2021, intă în vigoare noile măsuri de relaxare a restricțiilor împotriva coronavirusului.

Noi măsuri de relaxare se aplică de la 1 iunie 2021. Lista completă a restricțiilor ridicate
Măsuri de relaxare | shutterstock

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că persoanele care sunt vaccinate vor putea merge în cluburi, discoteci sau la festivaluri, urmând să prezinte la intrare dovada vaccinării, fie în format printat, fie electronic. Responsabilitatea de a verifica existenţ documentului revine organizatorului sau agentului economic, iar verificarea autenticităţii documentului va fi făcută de poliţişti, aleatoriu, potrivit news.ro.

Concertele și spectacolele vor putea fi organizate cu până la 1.000 de participanți, dacă aceștia sunt vaccinați anti-COVID, au test PCR negativ sau au trecut prin boală.

De asemenea, competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori, piscinele interioare se redeschid, la fel și spațiile de joacă.

Citește și: Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie 2021. Se dă startul petrecerilor, nunților și botezurilor. Câte persoane pot participa

Ce măsuri de relaxare se aplică de marți, 1 iunie 2021

Măsurile de relaxare a restricţiilor, adoptate săptămâna trecută de Guvern, se aplică începând din 1 iunie, ele vizând, între altele, renunţarea la masca de protecţie în birourile unde lucrează cel mult cinci persoane, toate vaccinate, redeschiderea spaţiilor de joacă şi a piscinelor din interior. Totodată, creşte gradul de ocupare la hotelurile de pe litoral şi numărul de participanţi la evenimentele culturale sau artistice organizate în aer liber.

Citește și: Klaus Iohannis: Se elimină portul măștii în exterior din 15 mai și magazinele revin la program normal

  • creşte numărul participanților la activitățile cultural-artistice de divertisment, desfășurate în spații deschise, de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală.
  • desfășurarea activităților cultural-artistice de divertisment în spații deschise, cu participarea publicului peste 1.000 de persoane, doar care sunt vaccinate.
  • s-a mărit la 8 numărul persoanelor care pot circula în grupuri. S-a aprobat desfășurarea evenimentelor private, nunți, botezuri, etc., cu 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate, potrivit Observator.
  • activitățile sportive se pot desfășura atât la interior, cât și la exterior, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului, deci şi la interior şi la exterior. Participarea peste această limită este permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate sau prezintă test negativ și se vaccinează înainte de intrarea la eveniment.
  • creşte numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50% la 70% din capacitatea spațiului.
  • creşte numărul persoanelor care pot participa la cursuri de instruire și workshop-uri în spații închise de la 50 la 70 și creată posibilitatea desfășurării la capacitate maximă a spațiului, dacă la activitate participă doar persoane vaccinate.
  • se permite desfășurarea conferinţelor cu cel mult 100 de persoane și a fost creată posibilitatea desfășurării acestora la capacitate maximă a spațiului, dacă la activitate participă doar persoane vaccinate.
  • se redeschid locurile de joacă din spaţiile închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi sub condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.
  • creşte numărul persoanelor care pot participa la activităţi în sălile de sport sau fitness, de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi.
  • se redeschid piscinele interioare, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului.
  • creşte gradul de ocupare a meselor din restaurantele de interior de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului. Numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi.
  • creşte gradul de ocupare al spaţiilor de cazare de la 70% la 85% pentru unităţile de cazare de pe litoral.
  • se redeschid barurile, cluburile, discotecile şi sălile de jocuri în intervalul orar 5:00 – 24:00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar pentru persoanele vaccinate.
  • creşte gradul de ocupare a spaţiilor destinate jocurilor de noroc de la 50% la 70% din capacitatea acestuia.
  • este introdusă excepţia de la purtarea măștii de protecție pentru persoanele vaccinate care lucrează în spaţii închise unde nu se află mai mult de cinci lucrători.
Bacalaureat 2021. Actele necesare pentru înscrierea la examenul de Bac. Când încep probele și care este procedura... (P) Cum să-ți echipezi dormitorul în mod corespunzător cu buget minim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x