Antena Căutare

Noi modificări ale structurii anului școlar. Sorin Cîmpeanu renunță la propunerile criticate. Ce se întâmplă cu vacanța de Paște

Sorin Cîmpeanu a anunțat, joi, ce modificări va suporta structura anului școlar. Ministrul Educației s-a răzgândit în privința vacanței de Paște de o lună pentru toți elevii. Cei din anii terminali vor avea doar o săptămână.

Noi modificări ale structurii anului școlar. Sorin Cîmpeanu renunță la propunerile criticate. Ce se întâmplă cu vacanța de Paște
Sorin Cîmpeanu a enumerat măsurile luate pentru sistemul educațional, în contextul pandemiei | Hepta

Ministrul Educației a enumerat măsurile care se iau la nivelul unităților de învățământ în contextul pandemiei. Sorin Cîmpeanu a propus inițial ca vacanța de Paște să fie prelungită pentru toate clasele, în scopul reducerii mobilității elevilor, iar aceste propuneri au fost criticate de elevii claselor terminale. Așadar, elevii care termină liceul și gimnaziul nu vor avea parte de o vacanță de primăvară prelungită.

Datele de desfășurare ale examenelor naționale nu se vor modifica, iar pentru elevii celorlalte clase semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână.

Elevii care nu sunt în clase terminale vor finaliza anulul școlar 2020-2021 pe 25 iunie.

„În urma consultărilor deschise și constructive, luând în considerare toate propunerile formulate în contextul creșterii ratei de infectare cu virusul SARS CoV-2 prin implicarea tuturor factorilor care pot să contribuie la implementarea măsurilor necesare pentru bunul mers al procesului de învățământ, au rezultat 10 concluzii”, a declarat ministrul Educației.

Când au loc Examenele Naționale

1. Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22 – 25 iunie pentru probele scrise ale examenului de Evaluare Națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat. La examenul de Bacalaureat, probele de competențe vor fi echivalate conform unor proceduri elaborate de către Ministerul Educației. Se vor susține competențele digitale pentru promoțiile anterioare.

Citește și: Calendar BAC 2021. Cum se desfășoară examenul maturității pentru absolvenții de liceu

Cât va dura vacanța de Paște

2 Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va termina la data de 4 mai pentru toate celelalte clase cu excepția claselor terminale. Clasele terminale rămân pe programul stabilit.

3. Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare. Vacanța, respectiv vacanțele de primăvară, pentru că sunt două pentru clasele terminale, nemaifiind puntea, rămân datele planificate și cunoscute, 2 aprilie – 11 aprilie, 30 aprilie – 9 mai pentru sărbătorile pascale ortodoxe. În intervalul 12 – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice.

Când se încheie semestrul al doilea al anului școlar 2020-2021

4. Semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția claselor terminale, la care nu avem niciun fel de reducere, niciun fel de modificare. Este vorba de clasa pregătitoare, clasele I-VII, și clasele IX-XI, acestea urmând a finaliza semestrul II în data de 25 iunie, spre deosebire de 18 iunie, cum era planificat.

5. Având în vedere reducerea semestrului al doilea cu o săptămână, prin sprijinul cadrelor didactice, într-un an total atipic, în care tezele semestriale nu se mai susțin, în care numărul notelor a fost redus, se pot comprima acele activități de evaluare în așa fel încât nu vor fi necesare activități de recuperare a materiei.

Citește și: Tezele elevilor sunt suspendate şi în semestrul al doilea. Ministrul Educaţiei a anunțat cum vor fi încheiate mediile

6. Pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și tehnic, finalul semestrului al doilea va rămâne la datele stabilite și cunoscute.

7. Calendarul activităților aferente definitivării și titularizării rămân neschimbate.

8. Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și pretestările PISA rămân programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluarea națională pentru elevii de clasa a II-a se reprogramează din perioada 20-23 aprilie pentru perioada 25-28 mai.

9. Pentru a reduce inechitatea determinată de condițiile speciale în școlile aflate în localități carantinate, simulările pentru clasele terminale, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor putea fi organizate după ieșirea din carantină.

10. Programul național de acțiuni remediale se va derula în întreaga perioadă în care sunt organizate acțiuni didactice în toate școlile aflate în localități în care rata de infectare este mai mică de 6 la mia de locuitori”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit news.ro.

(P) Poți face mișcare oriunde, atunci când ai echipamentul necesar!... (P) Barbatii puternici au nevoie de suplimente cu ulei CBD pentru o viata sanatoasa si activa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x