Antena Căutare

Este oficial! Ministrul Educației a anunțat noi programe pentru reforma școlară! Ce schimbări vor avea loc în rândul elevilor

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, face declarații cu privire la noi programe pentru reforma școlară. 

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunță schimbări uriașe în învățământ! Toți părinții trebuie să știe: "De ce să nu folosim internetul în predarea lecțiilor noastre?"

Într-o ședință la Palatul Victoria, Ministrul Educației a vorbit deschis despre probleme cu care se confruntă elevii și a transmis noile schimbări adoptate în Educație pentru a ajuta elevii să evolueze din punct de vedere al creativității.

Iată ce a declarat:

„Fără îndoială, spunea un mare specialist în Educație, creativitatea este cel mai de preț dar al inteligenței umane. Și de aici am pornit în realizarea acestui proiect. Eu cred că fără să fim creativi, fără ca imaginația noastră să gândească proiecte noi, fără ca prin creativitate să le generăm într-un proiect original și prin capacitatea noastră de a inova să punem aceste idei în practică, cred că astăzi nu ne putem ridica de la orizontală. Lumea întreagă este produsul imaginației, creativității și capacității de a inova. Nu avem cum să nu ne îndreptăm de fiecare dată către această creativitate pe care să o dezvoltăm.

Ne punem întrebarea ce trebuie să facem noi în școală și cum trebuie să-i pregătim pe elevii noștri astfel încât ei să poată face față acestor schimbări. Trebuie să-i facem indivizi adaptabili provocărilor cu care se vor confrunta în viața lor. Să le generăm acea cunoaștere care să-i determine să înțeleagă lumea în care trăiesc”

Trebuie să adaptăm noi dascălii la cei care sunt școliți în unitățile noastre de învățământ. Nu e un lucru imposibil, dar cred că dezvoltarea imaginației, creativității și a capacității de inovare trebuie să fie baza învățământului din România”.

Generația de astăzi este mult diferită. Îmi place adesea să spun că s-a născut cu IT-ul în ADN. Vrem sau nu vrem, tehnologia e cea mare împinge lumea în evoluția ei. De ce să nu folosim internetul în predarea lecțiilor noastre?”.

Sistemul de educație nu e doar în responsabiliatea unui om”, a mai spus Andronescu.

Travestiții din Arad au fost arestați. Cum s-au îmbrăcat „fetițele” înainte de a ajunge după gratii!... Amenajare baie. Cum realizezi amenajarea băii în stil Feng Shui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x