Antena Căutare

Noi reguli in spitale: Ministerul Sanatatii a schimbat programul de vizitare a bolnavilor

Bolnavii internati in spitale pot fi vizitati zilnic, insa numai intre anumite ore, iar persoanele care asigura serviciul de paza vor da o declaratie prin care se angajeaza sa nu primeasca niciun fel de "atentii" pentru a permite accesul in afara programului de vizitare, relateaza Antena 3

Prevederile sunt cuprinse in Ordinul privind reglementarea programului de vizite in unitatile sanitare publice emis in 17 decembrie de ministrul Sanatatii, publicat in Monitorul Oficial. Potrivit actului normativ, programul de vizita in unitatile sanitare publice este de luni pana vineri, intre orele 15.00 si 20.00, precum si sambata si duminica, intre orele 10.00 si 20.00.

"Managerii unitatilor sanitare au obligatia sa afiseze programul de vizite la toate intrarile in unitatea sanitara, in mod vizibil si accesibil vizitatorilor", se arata in Ordinul ministrului Sanatatii. Totodata, prin actul normativ a fost interzisa unitatilor sanitare perceperea de taxe pentru vizitarea pacientilor.

Persoanele care asigura paza unitatilor sanitare vor da o declaratie prin care se angajeaza sa respecte programul de vizite si sa nu primeasca niciun fel de "atentii" pentru a permite accesul in afara acestui program. "In cazul incalcarii acestor prevederi se vor aplica sanctiuni administrative, pana la desfacerea contractului de munca pentru persoana care se face vinovata sau incetarea contractului cu firma de prestari de servicii de paza", potrivit Ordinului ministrului Sanatatii.

Totodata, Ordinul prevede ca un pacient internat intr-un salon cu mai mult de trei paturi poate fi vizitat de maximum trei persoane. De asemenea, in salon pot fi simultan vizitatori pentru cel mult doi pacienti.

Mai multe detalii, pe Antena 3

Foto: Intact Images

Cunoscutul bancher Bogdan Baltazar a murit astazi, la varsta de 73 de ani... Programul RATB de Revelion. Cat de des vor circula autobuzele si tramvaiele in noaptea dintre ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x