Antena Căutare

Noiembrie 2018. Când va fi sfințită Catedrala Mântuirii Neamului

Noiembrie 2018. Când va fi sfințită Catedrala Mântuirii Neamului. Până la Zilele Sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului, evenimentul central al anului 2018, a mai rămas mai puțin de 1 lună,află mai multe detalii din articolul a1.ro

Noiembrie 2018. Când va fi sfințită Catedrala Mântuirii Neamului
Moaștele Sfântului Andrei | basilica.ro

În luna noiembrie a acestui va fi un mare eveniment bisericesc în apropierea Centenarului. Între 25 și 30 noiembrie 2018, creștinii români vor sărbători Zilele Sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului. Anul 2018 este considerat an omagiu al unității neamului românesc, fiind și an comemorativ al celor ce au înfăptuit Marea Unire din 1918.

Patriarhia Română va sărbători cu mare fast acest eveniment menit să încununeze unitatea neamului întru credință. Între 25 și 30 noiembrie 2018, se vor organiza mai multe manifestări duhovnicești, culturale și liturgice.

Sanctitatea sa Bartolemeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului va oficia sfințirea Catedralei Naționale a Mântuirii Neamului duminică, 25 noiembrie 2018. După această slujbă, credincioșii români ce vor fi prezenți vor avea ocazia să se închine în altarul Catedralei, ridicat în numele Eroilor români din toate timpurile.

Sanctitatea sa Bartolomeu I va oficia slujba de sfințire alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și ierarhii români. Cu toate acestea, sfințirea Catedralei nu e singurul motiv de pelerinaj la București. Creștinii pot veni aici pentru a cinsti moaștele Sfântului Apostol Andrei. Mitropolitul Hrisostom de Patra din Grecia va aduce la București cinstita mână a Sfântului Apostol Andrei cu prilejul sfințirii catedralei.

Pe 30 noiembrie 2018, Patriarhul Teofil al Ierusalimului va ajunge în România pentru a sluji la primul hram al Catedralei Mântuirii Neamului, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României.

Mai marii bisericii spun că Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă finalizarea lucrărilor la roșu. Cu toate acestea, proiectul continuă, fiind în continuare nevoie de sprijin atât financiar cât și spiritual, de la fiecare creștin în parte.

Sursă foto: basilica.ro

Ce MOARTE cumplită! Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce muncea în Constanța... Haos pe șoselele din România! Un bărbat, prins de polițiști în timp ce circula cu 223 km/h! Cum a fost sancționat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x