Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Noiembrie 2018. Ce înalt patriarh vine la primul hram al Catedralei Neamului

Noiembrie 2018. Ce înalt patriarh vine la primul hram al Catedralei Neamului. Sfânta Liturghie la primul hram al Catedralei Mântuirii Neamului va fi oficiată în data de 30 noiembrie 2018

Catedrala Mântuirii Neamului

basilica.ro

Patriarhia Română va sărbători cu mare fast Zilele Sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului, eveniment menit să încununeze unitatea neamului întru credință. Între 25 și 30 noiembrie 2018, se vor organiza mai multe manifestări duhovnicești, culturale și liturgice. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel îi invită pe creștini în număr cât mai mare să vină în pelerinaj la București.

Anul 2018 este considerat an omagiu al unității neamului românesc, fiind și an comemorativ al celor ce au înfăptuit Marea Unire din 1918. De aceea, noi trebuie să ne unitatea și integritatea noastră ca popor, când vine vorba de credință, dar și de ajutorarea celor din jur care au nevoie. Trebuie să demonstrăm că am rămas un neam de luptători care nu își pierd speranța și credem în țara noastră.

Sfințirea catedralei închinată eroilor români din toate timpurile va fi oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului.

În ziua în care se va sfinți catedrala, Mitropolitul Hrisostom de Patra din Grecia va aduce la București cinstita mână a Sfântului Apostol Andrei. Pe 30 noiembrie 2018, Patriarhul Teofil al Ierusalimului va ajunge în România pentru a sluji la primul hram al Catedralei Mântuirii Neamului, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României.

Sursă foto: basilica.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro