Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Noiembrie 2018. Ce patriarh vine la București, la sfințirea Catedralei Neamului

Noiembrie 2018. Ce patriarh vine la București, la sfințirea Catedralei Neamului. Sanctitatea Sa va fi singurul Întâistătător Ortodox care va oficia sfințirea Catedralei Naționale împreună cu Părinte Patriarh Daniel și cu ierarhii români

Catedrala Mântuirii Neamului

basilica.ro

Preafericitul Patriarh Daniel va fi prezent la Zilele Sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului între 25 și 30 noiembrie 2018. Patriarhul îi invită pe creștini în număr cât mai mare să vină în pelerinaj la București cu ocazia acestui mare eveniment bisericesc. Proiectul Catedralei Mântuirii Neamului nu s-a încheiat încă. Sfințirea lăcașului de cult reprezintă finalizarea lucrărilor la roșu.

Sfințirea catedralei închinată eroilor români din toate timpurile va fi oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și ierarhi români. Astfel, în apropierea sărbătoririi Centenarului, Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfințită, unindu-i pe români în credință.

În ziua în care se va sfinți catedrala, Mitropolitul Hrisostom de Patra din Grecia va aduce la București cinstita mână a Sfântului Apostol Andrei. Pe 30 noiembrie 2018, Patriarhul Teofil al Ierusalimului va ajunge în România pentru a sluji la primul hram al Catedralei Mântuirii Neamului, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României.

Așadar, creștinii români din toate colțurile țării sunt așteptați cu mic, cu mare la București la sfârșitul lunii noiembrie, pentru a da dovadă de unitate întru popor și credință.

Sursă foto: basilica.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro