Antena Căutare

Nokia concediaza 4.000 de angajati din intreaga lume, 120 din Romania

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume - gigantul Nokia, a anuntat ca va renunta la 4.000 de angajati pana in anul 2012 majoritatea reducerilor fiind planificate in Danemarca, Finlanda si Marea Britanie.

In Romania, finlandezii renunta la 120 de oameni, din centrul de Cercetare si dezvoltare de la Cluj, obtinut de Nokia in urma achizitiei firmei Intellisync in 2006.

Centrul de Cercetare si Dezvoltare din Cluj este detinut de Nokia din 2006, dupa preluarea producatorului de software pentru mobile Intellisync, companie californiana, cu birouri in Alpharetta, Georgia, Bulgaria, New Delhi, Tokyo si Cluj-Napoca.

,,Ca parte a procesului de aliniere la strategia Nokia, se estimeaza ca anuntul privind reducerea fortei de munca va avea impact asupra centrului de Cercetare si Dezvoltare aflat in cadrul Olympia Business Center din Cluj. Nokia estimeaza ca, pana la sfarsitul trimestrului al treilea 2011, proiectele curente desfasurate in aceasta locatie vor fi diminuate complet. Operatiunile de Cercetare si Dezvoltare vor continua sa fie derulate in alte centre Nokia de pe glob. Se preconizeaza ca vor fi afectate aproximativ 120 de persoane. Nu sunt planificate niciun fel de schimbari la nivelul fabricii Nokia de la Jucu", se arata intr-un comunicat al grupului Nokia.

Momentan, in cadrul Nokia Park din Jucu sunt angajati 4.000 de oameni. Oficialii companiei au precizat pentru sursa citata ca angajatii centrului de cercetare din Cluj care ar putea fi afectati de decizia companiei pot beneficia de suport pentru reangajare sau pentru antreprenoriat si vor putea ramane pe statele de plata ale Nokia pana la finalul anului.

Sursa: Financiarul

Foto: symbolphotos.blogspot.com

VIDEO! Se scumpeste carnea de pui... VIDEO! Ca-n Vestul Salbatic! Tren jefuit din mers in Constanta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x