Antena Căutare

Nordul Moldovei, paralizat de viscol si ninsori: drumuri blocate si sute de scoli inchise

Ninsorile si viscolul au devenit cosmarul oamenilor care traiesc in nordul Moldovei. Zeci de localitati sunt paralizate, sute de scoli sunt inchise, iar majoritatea drumurilor nationale si judetene sunt imposibil de circulat. Situatia ramane critica pentru cel putin inca doua ore, cat mai este in vigoare avertizarea cod galben emisa de meteorologi.

Masinile care au circulat pe Drumul European 581, tronsonul Crasna - Albita, au facut cale-ntoarsa. Nepregatiti pentru o astfel de situatie, soferii au fost nevoiti sa se adaposteasca pe la rude, prin hoteluri sau sa indure viscolul in autoturisme.

Autoritatile au intervenit cu mai multe utilaje de deszapezire in zona, iar Comandamentul Judetean pentru Situatii de Urgenta din Vaslui a solicitat sprijinul unitatii militare din Barlad care a trimis la fata locului o autosenila cu 10 militari. Vremea rea i-a facut, insa, sa renunte la operatiunile de deszapezire.

Telefoanele au sunat necontenit si la dispeceratele din Piatra-Neamt. Mai multi soferi au ramas blocati pe drumurile din judet si au cerut, disperati, ajutoare.

Situatia a fost la fel de critica si pe drumurile din judetul Botosani. Viscolul a spulberat zapada pe partea carosabila, astfel incat circulatia rutiera a fost paralizata aproape complet. Singurele tronsoane pe care se circula sunt drumurile nationale care fac legatura intre orasele Botosani si Suceava, respectiv Botosani si Iasi.

Doi barbati au ramas inzapeziti la iesirea din localitatea Dorobanti. Voiau sa ajunga la mama lor bolnava, dar nu au mai putut inainta cu masina. Au fost salvati cu un ATV si s-au adapostit intr-o casa de la marginea satului.

Nametii au rupt de lume sute de localitati din Vaslui, Botosani, Suceava, Neamt si Iasi. In total, 12 drumuri nationale sunt inchise circulatiei.

In astfel de conditii, autoritatile au decis ca astazi sa nu se faca deloc cursuri in mai multe scoli din nordul Moldovei: este vorba despre 538 de unitati de invatamant din judetul Botosani, 10 scoli din Vaslui, 27 din Suceava, cinci din Neamt si 350 de scoli din Iasi.

Ce daruri vor romanii sub brad, de Craciun... Alerta in Portul Constanta! Trei rezervoare s-au desprins de pe o nava ruseasca si au cazut in mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x