Regulile pentru începerea noului an școlar, stabilite! Masca, obligatorie, dar nu și distanțarea! Ce a stabilit Ministerul Sănătății

Normele sanitare pentru începerea noului an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus, au fost stabilite de Ministerul Sănătății. Masca de protecție va fi obligatorie, dar la distanțare se va renunța.

Normele sanitare pentru începerea noului an școlar, stabilite! Masca, obligatorie, dar nu și distanțarea! Ce a stabilit Ministerul Sănătății

Hepta

Aceste norme ar urma să fie date mâine publicităţii, potrivit unei surse guvernamentale care a făcut această declaraţie pentru Libertatea.

Regula purtării măştii de protecție, atât de către elevi, cât şi de profesori în incinta şcolii, rămâne obligatorie, potrivit aceleiaşi surse. Regula se va aplica atât în timpul orelor, cât şi în recreaţie, „dacă va fi aglomerație”, excepţie făcând copiii de grădiniţă.

În schimb, școlile nu vor trebui să mai respecte distanțarea între băncile elevilor (din ciclul primar, gimnazial și liceal). Măsura a fost luată după ce realitatea a arătat că școlile noastre nu pot găzdui atâția elevi dacă se cere distanță de doi metri între elevi.

Cum va începe noul an școlar. Orban, declarație de ultimă oră! Ce investiții se fac pentru elevi. „Se va deschide pe 14 septembrie, în trei modalități!”

O altă regulă se referă la departajarea băncilor prin plexiglas - o măsură despre care a vorbit anterior şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat, săptămâna trecută, că noul an școlar va începe pe 14 septembrie.

Ultimele știri