Antena Căutare

Notele și absențele tuturor elevilor, înregistrate într-un catalog școlar online! Părinții vor avea acces în permanență 

Situația școlară a elevilor va fi consemnată într-un catalog online, potrivit unui proiect de act normativ, ce a fost aprobat, de curând, de senatori. 

Situația școlară a elevilor va fi consemnată într-un catalog online, potrivit unui proiect de act normativ, ce a fost aprobat, de curând, de senatori.

Astfel, în perioada următoare, notele și absențele elevilor din toată țara vor fi înregistrate într-un catalog normativ, iar platforma va fi utilizată de profesori pentru publicarea zilnică a notelor și a absențelor din învățământul preuniversitar.

“Se înființează «Catalogul școlar On-line», platformă școlară on-line pentru publicarea zilnică a notelor și absențelor elevilor. Înființarea și gestionarea permanentă a «Catalogului On-line» intră în responsabilitatea unităților de învățământ preuniversitar“, se specifică în inițiativa legislativă.

Performanțele școlare ale elevilor, incluzând absențele și notele vor fi încărcate pe platforma online, la care vor acces nu doar profesorii, care vor completa datele, ci și părinții.

Școlile vor fi, însă, obligate să înființeze catalogul școlar online în termen de maximum doi ani după ce documentul este oficializat, adică este publicat în Monitorul Oficial, potrivit avocatnet.ro.

În prezent, doar o parte dintre școlile din țara noastră utilizează o platformă online pentru a publica notele și absențele propriilor elevi. Mai exact, este vorba, pe lângă alte câteva școli care au decis să utilizeze o astfel de plaformă, despre toate școlile din sectorul trei al Capitalei, acolo unde acest catalog electronic este folosit de peste trei ani.

Tragedie la Vaslui! Bebeluș de un an, găsit ars, în casă, de pompierii veniți chemați să stingă focul... Cum sunt înșelați românii că au căștigat autoturisme la Loz în plic! Loteria Română, avertisment!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x