Antena Căutare

Ultimă oră! Noua lege a pensiilor a fost respinsă în Senat! Ce urmează să se întâmple

Noua lege a pensiilor a fost respinsă, miercuri, în Senat, după ce a fost reexaminată ca urmare a deciziei CCR, care a declarat neconstituționale unele articole ale acesteia.

Noua lege a pensiilor a fost respinsă, miercuri, în Senat, după ce a fost reexaminată ca urmare a deciziei CCR, care a declarat neconstituționale unele articole ale acesteia.

Curtea Constituţională a României a admis parţial, pe 13 martie, sesizarea PNL şi USR referitoare la Legea privind sistemul public de pensii.

Proiectul privind sistemul public de pensii va fi reexaminat de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

„Înseamnă că opoziția se opune majorărilor de pensii, înseamnă că noi la Camera Deputaților o vom aproba și o vom pune în aplicare”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul nu poate demara în acest moment recalcularea pensiilor. Această lege, care astăzi a căzut la votul Senatului, va avea efecte începând cu anul 2021. Însă, ministerul Muncii are nevoie de câțiva ani pentru a putea face recalculările acestor pensii.

Până la aceste recalculări ale pensiilor, ministerul Muncii trebuie să cumpere un soft care să introducă formula de calcul a noilor pensii, să angajeze oameni la Casele de pensii. Pentru toate acestea este nevoie de bază legală.

Întrucât legea pensiilor a căzut la Senat, aceste procedure au fost amânate.

Însă, nu se amână și majorarea punctului de pensii. Acesta va fi majorat la 1 septembrie.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai jos. Sursă video: Antena 3.

Copilă aruncată în stradă de propria mamă, în Vaslui. Ana a fost găsită stând pe o bancă, speriată și flămândă... Poliţia Română a lansat o campanie de prevenire a furturilor din locuinţe, în parteneriat cu alte instituţii europene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x