Antena Căutare

Noua lege a Sanatatii: Asistenta medicala, doar in caz de urgenta!

Potrivit noii legi a Sanatatii, romanii care nu sunt asigurati sau cei care nu-si platesc contributiile, vor primi asistenta medicala doar in caz de urgenta. O alta noutate este ca vom plati tratamentul pentru o simpla raceala, dar vor fi trecute in pachetul de baza investigatiile pentru afectiuni complexe.

Noua lege a sanatatii aflata in dezbatere publica ar trebui sa garanteze consultatii si tratamente medicale pentru toate buzunarele.

"Avem servicii ieftine si sevicii scumpe. Serviciile ieftine le dam la foarte multi oameni, serviciile scumpe le dam la mai putini oameni", a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Potrivit noii legi de sanatate, pentru romanii saraci, neasigurati, exista pachetul social. Asta insemna ca anual vor putea face gratuit cateva analize si vor beneficia de tratament si asistenta in caz de urgenta.

"Pentru pensionarii care au pana in 740 de lei, bugetul de stat adauga la pensia lor contributia pentru sanatate. Pentru toate aceste categorii plateste bugetul de stat", a mai spus Cepoi.

Romanii care castiga lunar peste 740 de lei, vor plati asigurarile obligatorii de sanatate si vor beneficia de pachetul standard. Pe langa serviciul medical de urgenta, aceasta va suporta si costurile investigatiilor si terapiilor pentru afectiunile grave. Pentru a putea acoperi tratamentele complexe, in pachetul de baza nu vor mai fi gratuite terapiile pentru afectiuni usoare.

Asiguratii vor avea libertatea sa aleaga la ce societate vor incheia asigurarea obligatorie de sanatate. Autoritatile ne linistesc ca banii nu vor fi mai multi decat in cazul actualei contributii. Rau platnicii vor avea insa o surpriza neplacuta.

Persoanele care nu isi platesc asigurarea de sanatate vor primi doar ingrijiri medicale de urgenta la camera de garda. Daca dupa aceea, au nevoie de spitalizare si tratament, atunci aceste servicii le vor fi oferite contra cost.

Cine nu vrea tratamente ieftine, e liber sa aleaga o asigurare facultativa. Pentru o contributie de cateva zeci de euro pe luna, asiguratori privati vor plati costul serviciilor complete pentru spitalul ales de pacient, indiferent daca acesta este de stat sau privat.

PACHETUL SOCIAL include:

- analize simple gratuite/anual

- tratament in caz de urgenta

PACHETUL STANDARD include:

- serviciul medical de urgenta gratuit

- investigatii gratuite pentru afectiuni grave

- tratament platit pentru afectiuni usoare

FOTO:

Nisipul de pe plaja, "scrumiera" preferata a turistilor de pe litoral... Concursul de titularizare: 19 pe loc pentru un post de profesor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x