Antena Căutare

Noul an şcolar 2018-2019 vine cu schimbări mari! E OFICIAL! Se scurtează vacanţa de vară: Data finală când începe școala

Una caldă, alta rece! Aşa sunt veştile pentru elevi, legate de structura noului an şcolar. Vacanţa de vară va fi mai scurtă cu o săptămână, dar cei mici se vor bucura, în schimb, de încă şapte zile fără şcoală iarna.

Una caldă, alta rece! Aşa sunt veştile pentru elevi, legate de structura noului an şcolar. Vacanţa de vară va fi mai scurtă cu o săptămână, dar cei mici se vor bucura, în schimb, de încă şapte zile fără şcoală iarna.

Noul an şcolar va începe pe 10 septembrie. Acum două săptămâni, ministrul Educaţiei anunţa că anul şcolar ar putea începe pe 17 septembrie. 30 de mii de copii şi părinţi şi-ar fi exprimat această dorinţă într-un chestionar online.

Astăzi, după o discuţie cu reprezentanţii lor oficiali, s-a luat o altă decizie. Şcoala va începe cu o săptămână mai devreme, aproape la fel ca anul trecut. Tot la rugămintea elevilor si părinţilor, spun autorităţile. Cei mari şi-au dorit o săptămână în plus pentru studiu.

Cei mici au preferat să înceapă şcoala mai devreme, astfel încât să poată avea o vacanţă de iarnă mai lungă. În loc de două, vor fi trei săptămîni fără şcoală. La fel cum a fost şi în acest an - un experiment pe care elevii l-au considerat unul reuşit.

Altfel, primul clopoţel ar fi sunat, cel mai probabil, pe 17 septembrie. Ar fi fost mai usor pentru angajaţii din sistemul de învăţământ, care au multe probleme de rezolvat la sfârşitul verii.

Părinţii au profitat de prima lor întâlnire cu noul ministru al Educaţiei şi i-au adus la cunoştinţă si alte probleme care îi dor. În primul rând, i-au spus că e nevoie şcolile să fie păzite, fără exceptie. Îşi doresc şi un cod de etică pentru profesori. Dar şi ca dascălii să nu mai aibă voie să facă meditaţii cu elevii cărora le predau şi la clasă.

Noi amenzi, de până la 1500 de lei, pentru românii care stau la bloc: La ce ai interzis, chiar dacă ești la tine acasă!... Structura anului şcolar 2018 - 2019. Noi schimbări pentru elevi: Școala va începe mai devreme, iar vacanțele se măresc...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x