Antena Căutare

Noul calendar al protestelor: Miting in ziua angajarii raspunderii, protest amplu si greva generala in ziua motiunii

Sindicalistii continua protestele fata de masurile de austeritate pe care Guvernul intentioneaza sa le puna in aplicare. Reprezentantii confederatiilor sindicale au anuntat, joi, ca au decis sa organizeze un miting in fata Parlamentului, luni, 7 iunie, atunci cand Guvernul isi va angaja raspunderea pe cele doua proiecte de lege.

Un alt protest de amploare va avea loc in ziua dezbaterii motiunii de cenzura, cand este anuntata si reluarea grevei generale.

Presedintele CNSLR - Fratia, Marius Petcu, a declarat, joi, ca s-a hotarat mentinerea presiunii asupra guvernantilor si in perioada urmatoare. Potrivit acestuia, in cursul saptamanii viitoare vor avea loc ample actiuni de protest in Capitala.

In prima zi a saptamanii, aproximativ 3.000 de sindicalisti sunt asteptati sa participe la un miting de protest in fata Palatului Parlamentului.

In momentul in care premierul Emil Boc va veni pentru angajarea raspunderii, cele cinci porti de intrare in sediul Legislativului vor fi blocate de sindicalisti, acestia urmand sa faca un lant uman in jurul cladirii.

20.000 de protestatari si greva generala in ziua votarii motiunii
Marti si miercuri, aproximativ 2.000 de oameni se vor aduna din nou in fata Palatului Parlamentului. Actiunile vor continua joi, vineri si sambata, cand sediile birourilor parlamentare vor fi pichetate de sindicalisti.

"In data de 15 iunie, cand estimam ca va fi votul pe motiune, vom organiza un miting cu 20.000 de oameni la Parlament, precum si un lant uman", a declarat Marius Petcu.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a anuntat, de asemenea, ca, in ziua in care se va vota motiunea de cenzura, va avea loc si o greva generala in toate sectoarele bugetare.
Guvernul, vizat de doua motiuni de cenzura

Guvernul urmeaza sa isi angajeze raspunderea in Parlament asupra proiectelor de lege privind masurile de austeritate - primul referitor la "unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar" si cel de-al doilea referitor la "stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor" - luni, incepand cu ora 16:00.

PSD si PNL au anuntat ca vor depune doua motiuni de cenzura separate dupa ce Guvernul isi va angaja raspunderea pe cele doua proiecte de lege. Fiecare motiune de cenzura va viza continutul unei singure legi, PNL si PSD convenind sa sustina un text comun in cazul fiecarui demers, la care sa adauge separat propriile viziuni privind solutiile alternative care ar trebui aplicate pentru combaterea crizei si reducerea deficitului bugetar.

In caz de respingere a acestor motiuni, reprezentantii Opozitiei isi rezerva dreptul de a mai initia un al treilea demers de acest gen in cadrul acestei sesiuni legislative.

Sotii Ceausescu vor fi deshumati!... VIDEO / Bucuresti: Incendiu puternic in Piata Crangasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x