Antena Căutare

Noul Cod al Muncii: Sambata si duminica, zile obisnuite de munca?

Profitati de weekend-ul liber cat mai puteti! Nu de alta, dar e posibil ca, de anul viitor, sambata si duminica sa devina zile normale de munca. Autoritatile lucreaza de zor la un proiect de modificare a Codului Muncii. Companiile le-au luat-o deja inainte. Luminile aprinse din fiecare cladire de birouri o pot confirma.

Potrivit specialistilor in resurse umane, angajatii petrec, in medie, noua ore la munca. Foarte multi, daca nu pot sa-si ia acasa dosarele, vin si in week-end pentru a-si termina treaba. Evident, este vorba despre ramurile industriale unde exista activitate intensa. Cum ar fi cel al IT-ului, consultantei sau energiei.

Sunt si foarte multi care, chiar daca isi doresc sa munceasca mai mult, nu au ce. Spre exemplu, domeniul serviciilor, care inregistreaza scaderi importante. Una peste alta, niciun angajat nu-si doreste sa vina duminica la munca. Doar sambata... daca e platita.

Noul Cod al Muncii ar trebui sa flexibilizeze timpul de lucru.

"Se ia in considerare si sambata intr-un anumit mod si duminica in alt mod si structura timpului liber intercalat cu timpul de lucru. Exista posibilitatea in care oamenii daca vor sa poata sa lucreze ore in plus si in alte structuri, si in alte joburi dar cu incarcare mai mare", a spus fostul ministru al Muncii, Mihai Seitan.

Unii au contracte colective care includ sambata si duminica in saptamana de munca.

Cu sau fara voia lor, angajatii romani, mai ales cei din privat, depasesc cu mult opt ore de munca pe zi.

IMAGINI SOCANTE / Copil legat cu lanturi si abandonat pe strada... Iasi: Sindicalistii Sanitas s-au imbrancit cu jandarmii si au aruncat cu oua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x