Antena Căutare

Noul Cod de Procedura Civila intra in vigoare incepand de astazi

Dupa indelungi amanari, de astazi intra in vigoare noul Cod de Procedura Civila. De acum, judecatorul va trebui sa indrume partile din proces spre mediatori, iar pe durata desfasurarii acestei proceduri, judecata va fi suspendata. Si politistii rutieri vor avea o noua sarcina. Vor trebui sa opreasca in trafic masinile executate silit si sa le ridice actele pentru a facilita creditorilor recuperarea datoriilor.

Noul cod aduce schimbari cu privire la viciile ascunse de constructie ascunse. Daca pana acum, atunci cand descopereai o neregula, puteai sa fii despagubit numai daca acest lucru era prevazut in contract. De astazi, vanzatorul este obligat sa ofere despagubiri.

De asemenea, politistii vor trebui sa opreasca in trafic toate masinile executate silit si sa ridice actele proprietarilor. Aceasta prevedere vine in contradictie cu legea rutiera, intrucat soferii nu sunt obligati sa aiba cu ei cartea de identitate a masinii.

Totodata, noul cod prevede ca, inainte sa ajunga in instanta, cele doua parti trebuie sa treaca pe la mediator, o cale mai ieftina de a rezolva un conflict. Se va foeri si un certificat care atesta participarea la sedintele de mediere.

Spitalul de Urgenta din Targu-Mures a ramas fara citostatice... Suspect retinut in cazul furtului de un milion de euro de pe autostrada Bucuresti-Pitesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x