Antena Căutare

Noul mers al trenurilor a intrat în vigoare. Anul 2020 aduce un serviciu de rezervare a locurilor în tren

Noul mers al trenurilor 2019-2020 a intrat în vigoare duminică, 15 decembrie 2019. Acesta esta valabil până în ultima lună a anului 2020, mai exact până pe 12 decembrie. Conform CFR Călători, în anul următor va exista un număr de 1.230 de trenuri.

Noul mers al trenurilor a intrat în vigoare. Anul 2020 aduce un serviciu de rezervare a locurilor în tren
Noul mers al trenurilor a intrat în vigoare. Ce se va schimba în anul 2020

Modificările CFR Călători sunt adaptate cerinței pieței, dorindu-se optimizarea orelor de circulație a trenurilor, dar și capitacitatea de transport, în limita resurselor disponibile.

„În traficul feroviar de călători intern, începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Bucureşti Nord – Chitila – Buftea se va introduce serviciul de transport suburban prin care se pun la dispoziţie 26 perechi de trenuri InterRegio şi Regio pe zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus faţă de perioada anterioară. Începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Ciurea – Iaşi se pun la dispoziţie 16 perechi de trenuri Regio pe zi, mai mult cu 8 perechi de trenuri Regio faţă de perioada anterioară.” , precizează CFR.

„Începând cu data de 15 decembrie 2019, pentru programul de circulaţie 2019 – 2020 au fost programate trenuri care vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia pentru a asigura o legătură mai rapidă şi sigură între municipiul Bucureşti şi Mogoşoaia. 16 trenuri cu plecări/sosiri din/în staţiile Bucureşti Nord vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia. Durata medie a călătoriei este de 20 minute, iar preţul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei iar la clasa a 1-a costul biletului este de 5,30 lei. La trenurile Interregio preţul unui bilet la clasa a 2-a este de 8,20 lei, iar la clasa a 1-a de 12,50 lei”, conform CFR Călători.

Rute cu vagoane de dormit

Serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit şi cuşetă va fi disponibil pe următoare rute: Bucureşti Nord – Timişoara, Bucureşti Nord – Cluj Napoca, Bucureşti Nord – Oradea, Bucureşti Nord – Satu Mare, Bucureşti Nord – Baia Mare, Bucureşti Nord – Sighetu Marmaţiei, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Timişoara – Iaşi, Bucureşti Nord – Botoşani, Bucureşti Nord – Bistriţa şi Bucureşti Nord – Vatra Dornei.

În plus CFR CĂLĂTORI anunță prelungirea traseului IR 1823 Bucureşti – Craiova – Târgu Jiu până la Petroşani – Subcetate – Călan – Simeria.

Trafic internațional

În ceea ce priveștre transportul internațional, CFR Călători va introduce în anul 2020 o nouă rută realizată în colaborare cu MAV Start Ungaria şi OBB Austria, pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena şi retur.

De asemenea, pe durata sezonului estival 2020, trenul IR 461/460 va avea în compunere un vagon direct pe ruta Bucureşti Nord – Istanbul şi retur.

O nouă taxă pentru călătorii CFR

În urma solicitării călătorilor CFR va fi introdus un nou serviciu de rezervare a locurilor pentru trenurile Regio, la prețul de 1 leu, pe rutele: Bucureşti Obor – Constanţa şi retur, Bucureşti Nord/Basarab – Braşov şi retur, Bucureşti Nord – Buzău – Mărăşeşti şi retur, Bucureşti Nord/Basarab – Craiova şi retur, respectiv Buzău – Constanţa şi retur.

Eliminarea supraimpozitării contractelor part-time va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020... Ministrul Sănătății dorește să facă schimbări majore la examenul de rezidențiat. Va fi introdusă o materie unică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x