Live acumiUmor
Prime Time 20:50Observator Special

Noul mers al trenurilor a intrat în vigoare. Anul 2020 aduce un serviciu de rezervare a locurilor în tren

Noul mers al trenurilor 2019-2020 a intrat în vigoare duminică, 15 decembrie 2019. Acesta esta valabil până în ultima lună a anului 2020, mai exact până pe 12 decembrie. Conform CFR Călători, în anul următor va exista un număr de 1.230 de trenuri.

Noul mers al trenurilor a intrat în vigoare. Ce se va schimba în anul 2020

Modificările CFR Călători sunt adaptate cerinței pieței, dorindu-se optimizarea orelor de circulație a trenurilor, dar și capitacitatea de transport, în limita resurselor disponibile.

„În traficul feroviar de călători intern, începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Bucureşti Nord – Chitila – Buftea se va introduce serviciul de transport suburban prin care se pun la dispoziţie 26 perechi de trenuri InterRegio şi Regio pe zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus faţă de perioada anterioară. Începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Ciurea – Iaşi se pun la dispoziţie 16 perechi de trenuri Regio pe zi, mai mult cu 8 perechi de trenuri Regio faţă de perioada anterioară.” , precizează CFR.

„Începând cu data de 15 decembrie 2019, pentru programul de circulaţie 2019 – 2020 au fost programate trenuri care vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia pentru a asigura o legătură mai rapidă şi sigură între municipiul Bucureşti şi Mogoşoaia. 16 trenuri cu plecări/sosiri din/în staţiile Bucureşti Nord vor avea opriri în Halta Parc Mogoşoaia. Durata medie a călătoriei este de 20 minute, iar preţul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei iar la clasa a 1-a costul biletului este de 5,30 lei. La trenurile Interregio preţul unui bilet la clasa a 2-a este de 8,20 lei, iar la clasa a 1-a de 12,50 lei”, conform CFR Călători.

Rute cu vagoane de dormit

Serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit şi cuşetă va fi disponibil pe următoare rute: Bucureşti Nord – Timişoara, Bucureşti Nord – Cluj Napoca, Bucureşti Nord – Oradea, Bucureşti Nord – Satu Mare, Bucureşti Nord – Baia Mare, Bucureşti Nord – Sighetu Marmaţiei, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Timişoara – Iaşi, Bucureşti Nord – Botoşani, Bucureşti Nord – Bistriţa şi Bucureşti Nord – Vatra Dornei.

În plus CFR CĂLĂTORI anunță prelungirea traseului IR 1823 Bucureşti – Craiova – Târgu Jiu până la Petroşani – Subcetate – Călan – Simeria.

Trafic internațional

În ceea ce priveștre transportul internațional, CFR Călători va introduce în anul 2020 o nouă rută realizată în colaborare cu MAV Start Ungaria şi OBB Austria, pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena şi retur.

De asemenea, pe durata sezonului estival 2020, trenul IR 461/460 va avea în compunere un vagon direct pe ruta Bucureşti Nord – Istanbul şi retur.

O nouă taxă pentru călătorii CFR

În urma solicitării călătorilor CFR va fi introdus un nou serviciu de rezervare a locurilor pentru trenurile Regio, la prețul de 1 leu, pe rutele: Bucureşti Obor – Constanţa şi retur, Bucureşti Nord/Basarab – Braşov şi retur, Bucureşti Nord – Buzău – Mărăşeşti şi retur, Bucureşti Nord/Basarab – Craiova şi retur, respectiv Buzău – Constanţa şi retur.

Recomandari