Antena Căutare

Noul tip de coronavirus ce face ravagii în China provine de la lilieci. Peste 350 de persoane au murit 

Noul tip de coronavirus din China ce a cauzat moartea a peste 350 de persoane nu a fost răspândit prin consumul de carne de șarpe, așa cum s-a spus inițial, ci prin cel de carne de lilieci. 

Noul tip de coronavirus ce face ravagii în China provine de la lilieci. Peste 350 de persoane au murit 
Noul tip de coronavirus ce face ravagii în China provine de la lilieci. Peste 350 de persoane au murit

Oamenii de știință au depus eforturi extraordinare în ultimele săptămâni pentru a stabili de unde a pornit noul tip de coronavirus. Acum, însă, ei au un răspuns. Conform Daily Mail, virusul care a ucis peste 350 de persoane provine de lilieci.

Brăila: Doi bărbaţi întorşi recent din China s-au prezentat la spital pentru a se asigura că nu au fost infectaţi cu coronavirus

Folosindu-se de mostre recoltate de la pacienții care s-au confruntat cu pneumonia severă, oamenii de știință au descoperit că acest tip de coronavirus este similar cu cel regăsit în cazul liliecilor.

De asemenea, ADN-ul este în proporție de 79,5 identic cu SARS, ceea ce înseamnă că vaccinurile existente deja ar putea fi folosite pentru a stopa epidemia care continuă să ucidă.

Numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 17.450 la nivel mondial, mult mai mare decât numărul total de cazuri înregistrate de virusul SARS care a ucis aproximativ 800 de persoane între 2002 și 2003.

Bursele din China s-au prăbuşit luni, în prima şedinţă de tranzacţionare după vacanţa prelungită pentru Anul Nou chinezesc; numărul deceselor provocate de coronavirus a atins 361

Deși oamenii de știință au explicat că virusul ar fi fost cauzat de carnea de lilieci, ei nu au confirmat dacă vinovată este o piață din orașul Wuhan, unde era vândută carne de koala, șobolani și de pui de lup.


MAE: Patru români au fost repatriaţi din China, din zona de focar a infecţiei cu coronavirus, ei fiind în carantină... Un incendiu a distrus locuinţa unei femei din Vrancea, ea fiind dusă la spital după un atac de panică; pompierii au salv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x