Noul tip de coronavirus COVID 19, mortal în cazul acestor persoane: ”Riscul de deces este de 14 ori mai mare. Renunțați la acest viciu!”

Coronavirusul se răspândește cu repeziciune în toate colțurile lumii, iar peste 4.000 de persoane și-au pierdut viețile din cauza acestuia. Un medic, însă, atrage atenția că noul tip de coronavirus este violent cu persoanele care se confruntă cu alte afecțiuni. 

În cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire” de la Antena 3, medicul infecționist de la Spitalul Militar, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre faptul că noul tip de coronavirus este violent cu persoanele care se confruntă cu diabet zaharat, boli cardiovasculare sau pulmonare.

”Diabetul zaharat reprezintă o boală care a crescut foarte mult riscul de deces în cazul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus. De asemenea, bolile cardiovasculare, și aici mă refer la hipertensiune, dar și bolile pulmonare, precum AOC, astm bronșic și, de asemenea, fumatul. A crescut riscul de deces cu 14 la sută în cazul persoanelor din China infectate cu noul coronavirus.”, a declarat acesta în direct, la TV.

Află mai multe detalii despre noul tip de coronavirus, în clipul de mai sus!

Ultimele știri