Noutăți în învățământ! Două săptămâni de școală și vine, iar, vacanța! Elevii din clasele a XII-a încep BACUL 2018, în PREMIERĂ, în februarie

 

Elevii sunt încă în vacanța de Sărbători, însă mult timp nu-i mai desparte, pe cei din clasele a XII-a, de debutul primului examen important din viața lor, examenul de Bacalaureat. În 2018, BACUL debutează, în premieră, în luna februarie, cu probele de evaluare a competențelor lingvistice.

Astfel, elevii vor reveni pe bãncile școlilor pe 15 ianuarie, vor sta douã sãptãmâni, dupã care vor intra în vacanta intersemestrialã, care se va încheia pe 11 februarie. 

Înscrierile pentru sustinerea examenului de BACALAUREAT 2018 în prima sesiune se fac în sãptãmâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018, iar startul se va da luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba românã (proba A).

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie si va fi urmatã de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba maternã (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 si 20 februarie este programatã evaluarea competentelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfãsura evaluarea competentelor lingvistice într-o limbã de circulatie internationalã (proba C).

Probele scrise încep pe 25 iunie

Cursurile pentru clasele a XII-a si a XIII-a se încheie vineri, 25 mai, iar prima probã scrisã – Limba si literatura românã – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Probã la Limba si literatura maternã – Eb) este programatã marti, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probã scrisã – la alegere a profilului si specializãrii – proba Ed) – se va desfãsura joi, 28 iunie. Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pânã la ora 12:00) si e urmatã de depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 si 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, în timp ce afisarea rezultatelor finale este prevãzutã pentru data de 9 iulie.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe