Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:50Observator Special

Internetul va prezice viitoarele mișcări ale oamenilor. „Va avea destul de multe informații”

Atacurile cibernetice vor ajunge, în anul 2020, la un nivel mult mai avansat conform specialiștilor în securitatea cibernetică, care estimează că populația va folosi 20 de miliarde de dispozitive smart, dintre care multe vulnerabile.

Internetul va avea destul de multe informații și va prezice următoarele mișcări ale oamenilor

În această situație sunt vizate de atacuri domenii cum ar fi cel al educației, sănătății, dar și companiile care lucrează cu date sensibile.

„Din prima zi de naștere internetul cunoaște cum arată, unde s-au născut, cum îi cheamă, cine sunt părinții. Internetul va avea suficient de multe informații despre aceștia încât să le agrege toată viața privată și să le prezică mișcările viitoare cu o acuratețe mult mai mare. În medie, aproape 200 de indivizi își pierd identitatea în fiecare secundă”, spune Bogdan Botezatu, director de cercetare.

Specialiștii recomandă ca pe lângă soluțille de securitate deja instalate și stabilite, utilizatorii de dispozitive smart să fie reținuți în privința informațiilor pe care le comunică în spațiul online.

De asemenea, atacurile instrumentale la nivel de stat vor fi mult mai intense, în timp ce sumele investite vor fi mult mai mari. Țările avertizate sunt China, Rusia, Coreea de Nord și Iran.

Recomandari