Nu este o glumă. Celebrul Cazino din Constanţa, înghiţit de valurile mării!!! În 50 de ani, construcția ar putea fi o amintire!

 

Celebrul Cazino din Constanţa, Acvariul şi zona de promenadă vor fi înghiţite, la propriu, de valurile mării, în 50 de ani. Previziunile sumbre reies din calculele specialiştilor care au măsurat gradul de eroziune a ţărmului. În plus, viaţa turiştilor care vin să vadă ce a mai rămas din simbolul litoralului este pusă în pericol de deteriorarea coastei.

Locul în care s-au născut poveşti de iubire ori tragedii, în care s-au construit şi destrămat averi ar putea fi înghiţit de mare.

După ce că a fost lăsat în paragină de autorităţi, celebrul Cazino din Constanţa e lovit zilnic de curenţi. În plus, în următorii ani, apa va muşca din mal încât şi structura de rezistenţă va fi pusă la pământ.

Dacă nu vor fi luate urgent măsuri, fotografiile cu simbolul Constanţei nu vor mai fi la fel. Şi acvariul de lângă Cazino este în pericol, la fel şi întreaga promenadă. Făşia de aproape de aproape 700 metri trebuie consolidată.

Întregul proiect de reabilitare şi consolidare a ţărmului este estimat la 225 de milioane de euro şi, în cel mai optimist scenariu, va fi terminat în 2020.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe