Nu scăpăm de iarna grea! Meteorologii au emis un NOU COD de ninsoare şi GER. Prognoza meteo pentru următoarele ziele

 

Românii nu au scăpat de vremea rea, întreaga ţară fiind sub avertizare de ger şi viscol în următoarele zile. Abia începând de joi vremea se va îndrepta, usor, spun meteorologii, care atrag atenţia că până atunci ne vom confrunta cu un nou val de ninsori.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți dimineață, o avertizare de Cod portocaliu de viscol în 7 județe și de Cod galben de ninsoare pentru Capitală și 11 județe.

Cod portocaliu de viscol în 7 județe
ANM a emis o avertizare de Cod portocaliu de viscol pentru șapte județe, astfel:

Pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie), între orele 22 și 8, în judeţele Constanţa şi Tulcea vor fi intervale cu rafale de 70…80 km/h, ninsori puternicviscolite, dar şi precipitaţii mixte ce vor depune polei.

Totodată, în noaptea de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), între oreșe 23 și 15, în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70…80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m.

Cod galben de ninsoare în 11 județe
În plus, în intervalul 10 ianuarie, ora 21 – 11 ianuarie, ora 21, aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării, dar și Capitala. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului vor fi şi în Oltenia, spulberând trecător zăpada.

Se menține în vigoare avertizarea de Cod portocaliu de ger
ANM menține, totodată, în vigoare pentru marți, 10 ianuarie, și avertizarea de Cod portocaliu de ger, valabilă pentru 36 de județe.

În perioada de timp menționată, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe