Antena Căutare

Numarul cazurilor de infectii cu virusul West Nile a ajuns la 11

Virusul West Nile ii tine in alerta pe specialistii de la Institutul Cantacuzino. Dupa ce o femeie a murit din pricina meningitei provocate de virus, la Institut au tot ajuns probe de la bolnavii din tara. Asta in timp ce grecii si rusii anunta zeci de noi cazuri de la o saptamana la alta.

Din cauza intepaturilor de tantari cateva sute de romani au ajuns anul acesta la spitalele de boli infectioase.

In urma cu 16 ani, au fost trei sute de cazuri confirmate, iar acum doi ani 42. Anul acesta, institutul a confirmat 11 cazuri de infectie si un deces, iar varful de sezon a trecut.

Grecii au avut anul acesta parte de 106 imbolnaviri, in timp ce in Rusia au fost confirmate 202 cazuri. Romania se afla in zona endemica si numarul de imblonaviri ar putea creste in orice an. De aceea, la Institutul Cantacuzino exista o echipa specializata pe studiul virusului West Nile. In laboratorul de referinta, sunt analizate in fiecare saptamana probele trimise de la pacientii din tara.

In paralel, cercetatorii de la Cantacuzino studiaza chiar si tantarii din mai multe zone ale tarii. Ii captureaza cu ajutorul unor capacane speciale pe care le monteaza in zonele in care circula virusul West Nile: in sudul si estul tarii si, in special, in Delta Dunarii.

Incendii puternice in Maramures! Doua hale si o fabrica de mezeluri au luat foc... Ard Carpatii! Incendii puternice in Muntii Calimani si Gurghiului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x