Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

„Numărul de cazuri va mai crește” Alexandru Rafila anunță măsurile ce trebuie luate pentru a opri explozia de infectări: „În două săptămâni, am putea vedea schimbări”

România a ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de infecții depistate în ultimele 24 de ore. Situația se va agrava, anunță Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Numărul de cazuri va mai crește” Alexandru Rafila anunță măsurile ce trebuie luate pentru a opri explozia de infectări: „În două săptămâni, am putea vedea schimbări”

Hepta

Joi, 9 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 614 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat, la Antena 3, că cifrele nu sunt deloc surprinzătoare. El mai spune că situația se poate agrava dacă oamenii nu vor respecta măsurile impuse de autorități.

„Nu este nimic neașteptat. Cred că oricine are cunoștințe minimale despre modul de transmitere a acestei infecții și a observat două lucruri importante: mesajele care au venit pe toata canelele de media, care erau foarte contradictorii, și multe persoane au așteptat aceste mesaje ca să nu respecte cele trei-patru reguli extrem de simple”, a spus Rafila.

Lucrurile sunt foarte îngrijorătoare și ele se vor accentua, subliniază Alexandru Rafila.

„Numărul de cazuri va mai crește și încet-încet spitalele care tratează pacienți și secțiile de Terapie Intensivă vor înregistra cifre mai mari. Lucrul acesta trebuie să ne dea de gândit foarte serios.”

Medicul a venit și cu o serie de soluții, dar precizând că depinde doar de populație.

„Dacă o să reușim să transmitem un mesaj coerent din toate direcțiile către public și vom dezvolta un soi de atitudine civică care să-i impulsioneze pe cei care nu respectă regulile și să le impunem prin atitudine civică să le respecte și dacă se vor implica și autoritățile locale, atunci în două săptămâni putem să transformăm trendul acesta crescător într-un descrescător.

Dacă începând de mâine populația va avea un comportament exemplar, atunci trendul se schimbă și peste două săptămâni începem să vedem schimbări”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Recomandari