Antena Căutare

Numele lui Sorin Blejnar apare in dosarul de evaziune fiscala "Butoane"

Numele lui Sorin Blejnar, fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), apare in dosarul de evaziune fiscala in care sunt implicati mai multi angajati ai ANAF. Potrivit referatului procurorilor, senatorul Cezar Magureanu ar fi facut formalitatile necesare ca fiica si ginerele sau sa intre in audienta la fostul sef al ANAF. Contactat de echipa Antena 3, fostul sef ANAF nu a dorit sa faca niciun fel de declaratie referitor la aceste acuzatii.

"In data de 20.03.2012 Magureanu Cezar Mircea a contactat-o pe fiica sa, Gazdac Raluca Livia Ioana, care i-a comunicat ca trebuie sa pregateasca o serie de documente pentru a le prezenta Garzii Financiare, subliniind ca cei de acolo nu vor sa accepte mita obisnuita in vederea efectuarii unui act de control favorabil", se arata in referatul procurorilor. Conform referatului intocmit de DIICOT, Magureanu ameninta inspectorii ANAF.

"S-a stabilit ca senatorul Magureanu Cezar Mircea s-a deplasat personal in data de 20.03.2012, la sediul firmei familiei Gazdac, unde, pe toata perioada controlului efectuat de catre comisarii Garzii Financiare Centrale, a proliferat amenintari la adresa acestora, influentand in mod direct rezultatul controlului in favoarea firmei protejate", scriu procurorii.

Senatorul intermedia fiicei sale audiente la Sorin Blejnar.

Potrivit procurorilor, "in data de 28.03.2012 Gazdac Raluca Livia Ioana l-a contactat pe tatal sau, Magureanu Cezar Mircea, care i-a dictat un numar de fax la care sa inainteze urgent o solicitare de intrare in audienta la BLEJNAR SORIN pentru a doua zi".

Liderul clanului Butoane, Octavian Grecu, ginerele senatorului Cezar Magureanu, Sorin Gazdac si omul de afaceri libanez Nicola Saikaly au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. In dosarul de evaziune fiscala sunt cercetate peste 120 de persoane persoane printre care si senatorul Cezar Magureanu.

Sursa: Antena3.ro

Un paznic a fost luat pe sus de furtuna cu tot cu ghereta in care se afla... Dezastru pe litoralul romanesc: Mai multe plaje au fost distruse de furtuni‎...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x