Antena Căutare

Numele lui Sorin Blejnar, invocat de doi inculpati in dosarul "Portul Constanta"

Dupa ce a fost in centrul atentiei in dosarul "Mita in vama", numele sefului ANAF, Sorin Blejnar, apare si in scandalul din Portul Constanta. Potrivit anchetatorilor, numele acestuia este invocat intr-o discutie dintre doi inculpati in dosarul coruptiei din Portul Constanta, pe tema intentiei lui Sunai Cadar, directorul Directiei Regionale de Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Constanta, de a se retrage din "grupul infractional organizat", din cauza "disidentelor interne".

Conform rechizitoriului, convorbirea ar fi avut loc in data de 24.12.2010, intre Tudoran Dragos Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanta, si Liviu Bratu, adjunct al sefului Biroului Vamal Constanta-Sud Agigea.

In inregistrare, Iulian si Bratu afirma ca Liviu Durbac, seful Biroului Vamal Constanta-Sud Agigea, ar urma sa discute cu Blejnar "acolo", "pe 26".

"In perioada indicata, atat inculpatul Durbac Liviu Adrian, cat si presedintele ANAF Sorin Blejnar, s-au gasit in SUA", potrivit DNA.

Discutia Tudoran Dragos Iulian (T.D.I.) - Liviu Bratu (L.B.):

T.D.I.: Ma. Ideea e ca isi joaca o carte asta (n.r. - CADIR SUNAI). Cica nu se mai face restructurarea ca au primit aviz negativ de la Justitie a doua oara.
...
T.D.I.: Si acum el zice ?mai, nu, eu m-am saturat de toate frecusurile astea, nu stiu ce, eu vreau sa ma retrag?.
T.D.I.: (?) Face toata chestia asta ca sa-si pastreze postul.
L.B.: Sa-si pastreze functia.
T.D.I.: Ca n-a fost bine? A fost bine, se puta si mai bine, nu stiu ce tot zicea el acolo, vrea sa se retraga si din Container Clearance Services si Dolce Vita, stii?
...
Dar sa ramana el, sa faca el aici. Cred. Asta vreau, stii? Adica sa ne rupem cumva, stii?
...
Ca s-a saturat de toate frecusurile astea, ca el incearca sa faca ceva si ca e interpretat gresit, ca are nustiu ce razboi cu nu stiu cine si... Intelegi? N-a zis nimci de Brigada.
L.B.: OK. Vorbesc eu si cu Jupanu?, acolo.
T.D.I.: Da.
B.l.: Daca avem acceptul, il sunam pe ala, peste mari.
...
L.B.: Ce a zis, ca se intalneste cu astalaltul?
T.D.I.: Ti-am zis, nu, se intalneste si cu, a, cu Sorin si cu?.
L.B.: Cine se intalnesc?
T.D.I.: Cowboy-ul (n.n. - DURBAC LIVIU) se intalneste cu Sorin (n.n. - SORIN BLEJNAR) acolo?
L.B.: Da, da.
T.D.I.: A! A plecat si Sorin acolo?
L.B.: Da, pe 26, nu stiu cat zicea?

In dosarul "Portul Constanta" au fost emise 29 de mandate de arestare, iar senatorul PDL Mircea Banias este cerecetat in stare de libertate, avand interdictie de a parasi tara.

Tudoran Dragos Iulian este acuzat de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat, cumparare de influenta, complicitate la trafic de influenta, in forma continuata si dare de mita.

Liviu Bratu este acuzat de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat. Iar Durbac Liviu Adrian este acuzat de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

Foto: Intactimages

VIDEO! Primar la fara frecventa! Edilul unei comune din Neamt se mutase la oras... VIDEO! Sulina: Oamenii legii elibereaza delfini din plasele braconierilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x