Antena Căutare

O anchetă penală scoate la iveală jaful de la TAROM. Piese de avion au dispărut, iar mascaţii au ajuns pe aeroportul Otopeni

Turbulenţe la Tarom provocate de procurorii DIICOT. Zeci de percheziţii au avut loc astăzi, la sediul sindicatului tehnic al companiei de stat, dar şi acasă la unii dintre angajaţi şi la liderul lor de sindicat.

Turbulenţe la Tarom provocate de procurorii DIICOT. Zeci de percheziţii au avut loc astăzi, la sediul sindicatului tehnic al companiei de stat, dar şi acasă la unii dintre angajaţi şi la liderul lor de sindicat.

Piese valoroase ar fi fost vândute pe furiş unor firme concurente. De la motor de avion, până la combustibil şi calculatoare de navigaţie. În timp ce Tarom strânge pierderi uriaşe şi repară aeronavele mai scump decât orice altă companie aeriană.

Dimineaţă, mascaţii au descins în hangarul de pe Otopeni, unde lucrează mecanicii de la Tarom. Ancheta DIICOT privind acuzaţiile de delapidare şi corupţie ar fi pornit de la un raport al Corpului de Control al premierului, unde se arată că lipsesc sute de piese: de la şuruburi, până la calculator de navigaţie sau de presurizare a aeronavei. Şi chiar şi un motor de avion.

Percheziţii au fost făcute şi în apartamentul liderului de sindicat din plin centrul Capitalei. De aici, anchetatorii au ridicat mai multe documente, care, speră ei, să facă lumină în acest dosar.

Un angajat al Tarom, povesteste sub protecţia anonimatului, că neregulile de la Direcţia Tehnică sunt multe. De exemplu, angajaţi care lucrează şi la alte companii, in timp ce la Tarom stau în concediu medical cu 40 de dolari pe zi.

Există într-adevăr suspiciuni rezonabile că anumite companii low cost care operează în România ar fi folosit personal tehnic şi se pare că şi piese de la compania Tarom.

Există o listă întreagă de piese a căror urmă a fost pierdută, atât în acte cât şi de facturi.

Ba mai mult, anul trecut, un angajat al Direcţiei Tehnice a vopsit un cauciuc uzuat pentru a nu-l schimba.

Dintr-un raport din ianuarie, al Corpului de Control al premierului, reiese că avioanele Tarom sunt reparate cu 40 la sută mai scump în propria Divizie Tehnică decât în orice alt centru privat din Europa.

In ancheta penală, nimeni nu a fost pus deocamdată sub acuzare, iar oficialii companiei de stat au transmis că Directia Tehnică va lucra în regim normal.

Reprezentanţii companiei aeriene au anunţat că au pus la dispoziţia procurorilor DIICOT toate documentele solicitate şi că această acţiune nu a perturbat deloc activitatea companiei.

Moartea unui elev premiant cu doar o zi înainte să dea Bacalaureatul naşte controverse! Băiatul a fost găsit mort, într-... Românii au descoperit alternativa la vacanţele în Grecia! O ţară cu peste o mie de insule, ape turcoaz şi plaje sălbatic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x