Antena Căutare

O româncă, asistentă medicală în Franța, mărturisiri cutremurătoare: ”N-am văzut atâta moarte în toată cariera mea. Aveam cadavre peste tot!”

Noul coronavirus s-a răspândit cu repeziciune în toate colțurile lumii și a uciz zeci de mii de persoane. În același timp, însă, el lasă urme adânci și în rândul cadrelor medicale, multe dintre ele arătându-se șocate. Este și cazul unei asistente românce, care lucrează în Franța. 

O româncă,  asistentă medicală în Franța, mărturisiri cutremurătoare: ”N-am văzut atâta moarte în toată cariera mea. Aveam cadavre peste tot!”
Mărturisirile cutremurătoare ale unei românce care lucrează ca asistentă medicală în Franța: ”N-am văzut atâta moarte în toată cariera mea. Aveam cadavre peste tot!”

Simona Suciu, o femeie în vârstă de 42 de ani, lucrează ca asistentă medicală în Franța și a mărturisit că niciodată n-a văzut atâta moarte în toată cariera ei. De asemenea, femeia a mărturisit că nu se aștepta ca numărul de cazuri de coronavirus să explodeze în Hexagon.

”În Franţa, pandemia a luat pe toată lumea prin surprindere, pe nepusă masă, cum zice românul sau à la légère, cum spune francezul. Cu toate că, în decembrie, COVID-19 şi-a făcut apariţia în Wuhan, în februarie s-au explicat cazurile de contaminări în Italia, în Franţa, toţi o luau ca pe o gripă simplă. «Nimic grav, nu vă îngrijoraţi!», auzeam la muncă. Încercam să le spun că e foarte grav, că fratele meu, asistent medical în Italia, plânge zilnic că nu mai poate de atâta moarte de om, dar nimeni nu mă asculta”, a afirmat Simona Suciu, după care a adăugat: „Franţa nu a fost deloc pregătită şi nici nu a învăţat din greşeala Italiei, adică să se pregătească cu măşti şi echipamente de protecţie. Când a venit valul de epidemie, am căzut toţi ca spicele de grâu”, a povestit femeia conform Adevărul.

Echipamentul de protecție a lipstit: ”Aveam o mască pe zi!”

De asemenea, femeia, care este orginară din Zalău, a povestit că nici Franța nu a avut echipament de protecție pentru cadrele medicale.

Simona Suciu, care lucrează într-un centru pentru bătrâni, dar şi în sistemul public, la spitale din Paris, pe secţiile de Medicină geriatrică şi Medicină internă, primea o mască chirurgicală pe zi. Evident, apoi a ajuns să fie și ea infectată.

”În 24 martie a murit primul infectat. Apoi, unul după altul. În 20 de zile, au fost 33 de decese, în prima săptămână câte trei-patru pe zi. Aveam cadavre peste tot… îi închideau în sicrie, iar familia nu avea dreptul să vadă trupul. Atâta moarte de om, în timp aşa scurt, nu am văzut în toată cariera mea. Mureau singuri şi fără să îşi poată lua măcar adio de la familie şi fără ca noi, cadrele medicale, să putem face ceva pentru ei. Plângeam în fiecare zi. Nu ştiam ce se va întâmpla. Pompele funebre nu mai reuşeau să ia sicriele cu cei morţi şi îi ţineau la noi, pe unde puteau”, a mai povestit ea.

Simona Suciu a fost testată pozitiv pentru coronavirus

La începutul lunii aprilie, femeia a fost depistată pozitiv pentru coronavirus. În acest timp, doi colegi de-ai ei mureau.

Am început să am simptome şi mi-am dat seama că am luat virusul. Totul a început cu pierderea bruscă a mirosului şi gustului, apoi o oboseală extremă. Nu aveam dureri, nu aveam febră, dar simţeam virusul între ochi, la sinusuri. Doi colegi de-ai mei au murit… mă rugam pentru ei şi pentru mine… mi-era frică”, a rememorat aceasta.

”Mi-era teamă că voi muri singură, ca şi pacienţii mei. Aici, în Franţa, la ora 20, toată lumea iese la balcoane să aplaude cadrele medicale. Ieşeam şi eu şi îmi aplaudam colegii, dar… plângeam. Mă gândeam la ei, la pacienţii mei, şi că mă simţeam inutilă… am căzut la datorie. Voiam să mă însănătoşesc mai repede şi să merg să ajut din nou. Nu îmi era frică! Ciudat, chiar nu îmi era frică”, a mai spus asistenta medicală care a reușit să învingă boala.

Până acum, în Franța, au fost depistate pozitiv peste 165.000 de persoane pentru coronavirus, iar dintre acestea mai bine de 23.000 au murit.

Incendiu la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Botoşani. Focul a fost provocat de un ventilator aflat în baia per... Încă un medic răpus de coronavirus în România. Anunțul sfâșietor făcut în urmă cu scurt timp: ”A pierdut lupta cu necruţ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x