Antena Căutare

O batrana isi vinde amintirile pentru a putea supravietui

Duminica de duminica isi scoate la vanzare viata. O geaca, o rochie din tinerete, si orice mai gaseste prin dulap pentru o bucata de paine. Este povestea trista a unei batrane care traieste din amintiri, la propriu. Strange din casa tot ce are si vinde, pentru un leu, pentru doi, pentru zece. Ca ea sunt multi, atat de multi ca targurile de vechituri abia ii mai pot cuprinde.

La cei 75 de ani, tanti Rodica isi duce cu greu pe umeri batranetile. Aduna de prin casa tot ce mai are de vandut ca sa traiasca, ca sa manance. O rochie din tinerete, o geaca de blugi lasata mostenire de la sotul decedat si ghiozdanul nepotului. Verigheta si bijuteriile le-a instrainat demult.

Duminica de duminica isi trage dupa ea carutul plin cu amintiri. Schiopatand. Un accident de masina a lasat-o invalida pe viata, iar la o proteza noua nici nu se gandeste.

Vinde orice pentru o bucata de paine, chiar si vesta care ii tine de cald. Asa se chinuie de 15 ani, de cand sotul i-a murit de cancer. Are patru copii, iar una dintre fete are o tumora pe creier. Ar ajuta-o cu totii, daca ar avea de unde.

Nu cere mai mult decat poate sa dea fiecare. Zece, douazeci de lei, cat sa mai traiasca o zi.

E doar una dintre zecile de drame ale batranilor care isi vand amintirile pe o bucata de paine. O gheaca a baiatului, serviciul de ceai cu care si-a primit intaia data sotul. De multe ori pleaca fara niciun leu. Se intorc insa umili si cu speranta pentru ca atat le-a ramas: o viata de vanzare.

Bebelusul infometat din Targu Jiu duce o lupta contracronometru cu moartea... CNAS, pagubita cu 42 de milioane de euro. Corpul de Control al premierului a sesizat Directia Nationala Antifrauda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x