Antena Căutare

O biserică românească a fost pierdută la licitație! Musulmanii au dat cu 9.000 de euro mai mult. ”Dacă vreți să vă mai rugați, faceți cerere!”

Parohia ortodoxă română din Bergamo a pierdut, la licitație, biserica din localitate, locul în care se țin slujbe din 2015. Oferta musulmanilor a fost mai bună cu 9.000 de euro, astfel că începând din 30 iunie 2019 locul se va transforma în moschee. ”Trăim o catastrofă”, spune părintele Gheorghe Veleșcu. Imad El Joulani, președintele Consiliului asociașiei musulmanilor din Bergamo, a declarat că ”frații noștri crești trebuie să facă o cerere și se vor putea ruga”

Parohia ortodoxă română din Bergamo a pierdut, la licitație, biserica din localitate, locul în care se țin slujbe din 2015. Oferta musulmanilor a fost mai bună cu 9.000 de euro, astfel că începând din 30 iunie 2019 locul se va transforma în moschee. ”Trăim o catastrofă”, spune părintele Gheorghe Veleșcu. Imad El Joulani, președintele Consiliului asociației musulmanilor din Bergamo, a declarat că ”frații noștri crești trebuie să facă o cerere și se vor putea ruga”

Deși pare un fragment dintr-o comedie neagră, e purul adevăr: parohia ortodoxă română din Bergamo, Italia, locul unde se adună 2.400 de credincioși, a pierdut biserica din localitate în favoarea Asociației Musulmanilor. Lăcașul de cult a fost scos la licitație pe 25 octombrie, cu un preț de plecare de 417.000 de euro. Dieceza ortodoxă română a licitat, dar oferta musulmanilor a fost cea mai bună, cu 9.000 de euro peste. Până pe 30 iunie 2019, dată la care expiră actualul angajament, românii trebuie să părăsească locația!

Există o lege regională, aprobată de Lega, ce interzice construirea de moschei. Dar cum edificiul este deja local de cult, nu se va încălca niciun amendament, totul fiind făcut legal.

O biserică românească a fost pierdută la licitație! Musulmanii au dat cu 9.000 de euro mai mult. ”Dacă vreți să vă mai rugați, faceți cerere!”

Preotul Gheorghe Veleșcu, de la Parohia din Bergamo, este supărat

”Trăim o catastrofă”, a declarat pentru ”Eco di Bergamo” părintele Gheorghe Veleșcu, parohul parohiei ”Sfântul Apostol Toma”, cu hramul pe 6 octombrie. ”Contractul nostru expiră pe 30 iunie 2019. Între timp, va trebui să găsim o soluție, pentru că avem circa 60 de icoane de mutat, dintre care 40 de dimenisiuni mari, chiar de 1,70 metri. Fără a mai pune la socoteală faptul că am investit cel puțin 100.000 de euro pentru a amenaja locul”, spune părintele. Care adaugă că deși există o ofertă din partea musulmanilor, aceasta va fi greu de acceptat. Imad El Joulani, președintele Consiliului aosciașiei musulmanilor din Bergamo a declarat că va menșine locul de cult. ”Pentru noi nu este nicio problemă să dăm fraților creștini aceste spații, atunci când vor face cere pentru slujbele lor, dar, sigur, în momente diferite de ale slujbelor noastre”. ”Avem nevoie de localuri adecvate pentru familiile noastre și copiii noștri, aceasta era biserica noastră, frații nu se comportă așa”, a replicat părintele Gheorghe.

Un șofer s-a sinucis la câteva ore după ce a provocat un accident rutier! Cinci persoane fuseseră rănite în urma impactu... Coincidență sau NU? 78 de ani de la cel mai puternic cutremur din România. A avut loc la aceeași oră și a zguduit toată ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x