Antena Căutare

Dramatic. O bolnavă de COVID-19 s-a sinucis în baia spitalului. Femeia era internată de 13 zile 

Un caz șocant a avut loc la Chișinău, unde o bolnavă de COVID-19, care se afla internată în spital de 13 zile, s-a sinucis. 

Dramatic. O bolnavă de COVID-19 s-a sinucis în baia spitalului. Femeia era internată de 13 zile 
Dramatic. O bolnavă de COVID-19 s-a sinucis în baia spitalului. Femeia era internată de 13 zile

Potrivit presei locale, femeia nu suferea de alte afecțiuni, iar în ultima perioadă, starea ei de sănătate se îmbunătățise considerabil. Aceasta a fost găsită spânzurată, în baia unității medicale.

Răsturnare de situație! Există ȘASE tipuri de COVID-19. Cum se manifestă fiecare tip de boală

Veronica Țugulschi, șefa Unității de Primire Urgentă din cadrul spitalului a confirmat că starea generală a pacientei era bună.

“Din păcate, sindromul depresiv este caracteristic pentru pacienții testați pozitiv la COVID-19. Unii pacienți ne spun despre starea lor psihologică, iar doamna a fost un pacient, care, probabil, a ascuns starea sa lăuntrică negativă. Pe parcursul zilelor de internare în staționar, ea nu a prezentat stări depresive majore, care să ne alarmeze. Femeia avea rude, era sunată de acestea și nu avea conflicte cu pacientele din salon sau cu lucrătorii medicali. Pentru noi acest caz este o lovitură. Medicul curant plângea dimineața și spunea că s-a chinuit atâta timp să o salveze, iar când analizele erau bune, doamna a decis să facă procedeze la un așa pas. Timp de 15 ani de când lucrez, nu am mai văzut așa ceva”, a spus Veronica Țugulschi, potrivit Anticoruptie.md.

ALERTĂ! Raed Arafat anunță un record negru: "România va raporta peste 800 de cazuri, iar în București nu mai sunt locuri la ATI"

De asemenea, medicul a declarat că a observat în cazul pacienților că infecția cu noul coronavirus determină dereglări ale sistemului nervos central. Astfel, pacienta ar fi făcut o microtromboză în regiunile care răspund de comportament și a avut un sindrom halucinogen sau o stare depresivă profundă. Acest lucru ar fi fost cauza din care femeia și-a pus capăt zilelor, explică medicul.

„COVID-ul afectează structurile sistemului nervos central și pacienții sunt predispuși la stări depresive, alții fac și halucinații. Noi așa suspectăm. Dumneaei real nu avea nici un motiv, din punc de vedere al sănătătii, să facă așa un pas groaznic”, a subliniat medicul.

Republica Moldova a depășit 20.000 de cazuri de COVID-19

Republica Moldova a depășit pragul de 20.000 de îmbolnăviri (20.040) după ce miercuri alte 332 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, relatează agora.md.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, patru persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, iar numărul deceselor a ajuns la 659, potrivit Ministerului Sănătății.

Cele 332 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore au fost depistate după ce au fost procesate 1.982 de teste.

Un băiat de 18 ani a murit şi un alt tânăr a fost rănit, după ce maşina în care erau a intrat într-un stâlp de electrici... Legea privind carantina, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x