Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

O campanie de informare a fost lansata, dupa ce sute de romani au fost inselati prin metoda "Accidentul"

Peste 700 de inselaciuni prin metoda "Accidentul" au fost inregistrate de Politia Romana de la sfarsitul anului 2012 si pana in luna iulie a acestui an, motiv pentru care anchetatorii au lansat o campanie de informare a cetatenilor cu privire la acest mod de operare.

Reprezentantii Politiei Romane au lansat campania intitulata "Un telefon marca Accidentul", la sediul Primariei Sectorului 4. Politistii au atras atentia asupra faptului ca metoda de inselaciune cunoscuta sub numele "Accidentul" a devenit un adevarat fenomen, relateaza Mediafax.

Majoritatea celor care practica metoda "Accidentul" sunt detinuti care suna din puscarie diverse persoane in varsta, pe care le anunta ca o ruda de-a lor a suferit sau a comis un accident grav si are nevoie urgenta de bani pentru a-si rezolva problemele.

Pentru a culege date despre viitoarele victime, complici ai detinutilor le abordeaza pe acestea sub diferite pretexte si aduna informatii referitoare la familiile acestora. Apoi, un detinut contacteaza victima telefonic, se recomanda a fi o ruda apropiata si pretinde ca are urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier.

Foto: Hepta

Recomandari