Antena Căutare

O clinică privată din țară, implicată într-un scandal uriaș! Spitalul încasa bani pentru investigații și de la pacienți, și de la stat

Un nou scandal loveşte una dintre cele mai mari clinici private din ţară. Anchetatorii au suspiciuni că, în cazul a peste 200 de pacienţi, s-ar fi făcut decontări duble, în urma serviciilor medicale.

Un nou scandal loveşte una dintre cele mai mari clinici private din ţară. Anchetatorii au suspiciuni că, în cazul a peste 200 de pacienţi, s-ar fi făcut decontări duble, în urma serviciilor medicale. Cu alte cuvinte, clinica ar fi luat bani şi de la pacienţi, şi la de Casa de Sănătate. Şi nu ar fi singurul spital privat care ar face acest lucru, spune chiar ministrul Finanţelor.

Poliţiştii au descins la sediile marelui lanţ de spitale private Sanador, Vor să verifice modul în care s-au încasat bani de la bolnavii de inimă. Au suspiciuni că acelaşi serviciu medical a fost plătit si de pacienti şi de casa de asigurări. Surse din anchetă spun că ar fi vorba de 200 de astfel de cazuri. Percheziţiile i-au surprins pe medicii care colaborează cu clinica.

Polițiștii au stat ore bune în unitatea sanitară pentru a verifica fiecare document. Suspiciunea este ca spitalul încasa bani pentru aceeași investigație, de două ori. O dată de la stat, apoi de la pacient.

Într-un comunicat de presă, clinica a precizat că sunt verifiate dosarele intervenţiilor făcute în cadrul programului naţional de chirurgie cardiovasculară şi că medicii acordă tot sprijinul autorităţilor.

"Spitalul Clinic Sanador furnizează , la cererea institutiilor competente, informaţii cu privire la derularea programului naţional de chirurgie cardiovasculară în cadrul unitătii medicale. Spitalul colaborează pe deplin cu instituţiile abilitate în vederea lămuririi oricărui aspect din activitatea sa şi va furniza absolut toate datele şi documentele necesare în acest sens.", se arată în comunicatul transmis de clinică.

Încă din noimbrie anul trecut ministrul Finanţelor atrăgea atenţia că există cinci lanţuri de clinici private care decontează un serviciu medical de două sau de trei ori. Ministrul a promis că rezultatele verificărilor vor fi făcute publice

„Nu duc handicapaţi cu maşina!”. O fetiță cu autism a fost dată afară dintr-un taxi, în București... Școala tradițională românească, pe cale de dispariție?! Tot mai mulți părinți preferă învățământul fără note, fără ierar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x