Antena Căutare

Autoritățile, în alertă! O cutie cu urme de sânge, găsită în apropierea unei benzinării din Braşov

O cutie cu urme de sânge a fost găsită de câțiva muncitori în apropierea unei benzinării din județul Braşov, pe Drumul Naţional 13.

O cutie cu urme de sânge a fost găsită de câțiva muncitori în apropierea unei benzinării din județul Braşov, pe Drumul Naţional 13.

Mai exact, cutia cu urme de sânge, dar și cu seringi folosite și resturi de medicamente a fost găsită de câțiva muncitori de la Drumuri şi Poduri. Aceștia au alertat imediat Garda de Mediu.

Coletul era lăsat pe marginea şoselei, în apropierea unei benzinării.

Oricine ar fi atins acele de seringă folosite sau celelalte substanţe chimice ar fi putut avea de suferit din cauza lor.

Pentru că nu sunt conştienţi de pericol sau pur şi simplu din comoditate, mulţi oameni aruncă la întâmplare resturile de medicamente. Un astfel de gest este extrem de periculos pentru oameni, nociv pentru mediu şi ilegal.

„S-a luat legătura cu societatea autorizată pentru transport şi eliminarea deşeurilor medicale de acest tip şi procedăm la identificarea sursei proprietarului acelor deşeuri în funcţie de ceea ce găsim în compoziţia lor”, a declarat Cristina Vestemean, comisar Garda de Mediu Brașov.

Legea spune clar că medicamentele expirate, deteriorate sau pe care nu le mai folosim, trebuie predate farmaciilor.

„Acolo e lichid biologic şi există risc de la hepatită până la HIV. Nu are ce căuta acolo, asta e clar”, a spus Mirela Zamfirescu, farmacist.

Farmaciile au obligaţia să preia medicamentele expirate de la populaţie şi să le predea pentru transport autorizat şi distrugerea acestora în condiţii de maximă siguranţă.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Zile Libere 2019. Câte libere vor avea românii de Rusalii... Schimbare în legea educației, în favoarea profesorilor! Ce categorie de cadre didactice va putea munci mai puțin, pentru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x