Căutare Live

O elevă care a susținut simularea la Bacalaureat a primit nota 1! Ce a scris în foaia de e examen a devenit viral

O elevă de 17 ani a participat la protestul #foaiagoală, la simularea examenului de Bacalaureat. Nu a rezolvat subiectele, însă a scris șase pagini despre sistemul de învățământ din România. 

O elevă de 17 ani a participat la protestul #foaiagoală, la simularea examenului de Bacalaureat. Nu a rezolvat subiectele, însă a scris șase pagini despre sistemul de învățământ din România.

Mama elevei, Angi Varga, a făcut public totul pe Facebook și și-a exprimat dorința ca mesajul fiicei ei să ajungă ”mai departe”.

”O lecție de viață pe care am învățat-o de la fiica mea de 17 ani...Mi-aș dori să ajungă și la cei cărora le este adresată de fapt.”, a scris ea pe Facebook.

”Stimaţi profesori, probabil aţi înţeles deja că aceasta nu este o lucrare ca toate celelalte şi că am ales să mă alătur protestului Consiliului Naţional al Elevilor, în loc să rezolv subiectul”, a scris ea în foaia de examen potrivit educatieprivata.ro.

”De ce vrem să schimbăm sistemul de învăţământ şi am ales să protestăm astfel? Deoarece educaţia de azi îl formează pe omul de mâine, om pe care noi îl numim viitorul ţării. Cât despre forma de protest, exact aşa cum părinţii noştri ies în stradă pentru abrogarea ordonanţelor de urgenţă, exact aşa şi noi am căutat o modalitate de a ne face auziţi, pentru că ştim că acum argumentul oamenilor mari este că suntem minori şi că nu putem decide singuri, dar peste câteva luni sau un an, când terminăm clasa a XII-a, se presupune că suntem şi noi adulţi şi putem lua decizii şi fără ajutorul lor”.

”Ar fi cazul să nu mai putem spune că , de Ion Luca Caragiale este o operă care aparţine genului dramatic şi care descrie nu doar politica vremii, ci şi pe cea actuală. Ar fi cazul să demonstrăm că nu mai suntem ca pe vremea lui Alexandru Lăpuşneanu şi cei cu defecte patologice nu mai au ce căuta în conducerea ţării”.

Pe una dintre filele lucrării, profesorul care a citit textul elevei a simţit nevoia să menţioneze cu roşu: ”🙂 am citit”.

De asemenea, pe ultima foaie de examen, apare o altă observaţie, scrisă tot cu roşu: ”foarte bine argumentat şi concis”. Nota primită de elevă pentru această ”lucrare” a fost 1.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Ultimele știri